INFORÁDIÓ 
2019. október 15. kedd
Teréz

ksh

demográfia

születések száma

házasság

halálozás

adat

statisztika

Idén eddig 25 703-mal lettünk kevesebben

Idén eddig 25 703-mal lettünk kevesebben

Infostart

Nem javul a házasodási kedv, a népesedési mutatókat a csökkenő halálozási arány is javítja. Friss számokkal jelentkezett a Központi Statisztikai Hivatal.

A születések száma 1,9, a halálozásoké 2,7 százalékkal csökkent a KSH előzetes adatai szerint az idei év első hét hónapjában az előző év hasonló időszakához képest, ezek alapján hazánk népességének természetes fogyása 4,2 százalékkal csökkent.

A tavalyi év első hét hónapjához képest idén 1021-gyel kevesebb, 51 356 gyermek született Magyarországon idén januártól júliusig. A teljes termékenységi arányszám becsült értéke 1,46 volt, változatlan az előző év azonos időszakához képest, ami azt jelenti,

nem nőtt a gyermekvállalási kedv.

Az elhalálozások számában ennél valamivel nagyobb csökkenés állt be (a KSH adatai alapján ennek köszönhető a népességfogyás ütemének csökkenése), de a 77 059-es szám így is igen messze magasabb a születésszámnál. A természetes fogyás a 2017. január–júliusi 26 840-nel szemben 2018. január–júliusban 25 703 fő volt.

Nem javul a házasodási kedv sem, a tavalyi év első hét hónapjában 28 294 pár kötött házasságot, számuk 0,7 százalékkal kevesebb volt, mint az előző év azonos időszakában. Érdekesség, hogy júniusban nőtt, júliusban csökkent leginkább az esküvők száma, igaz, idén júliusban eggyel kevesebb hétvége volt, mint tavaly.

Nyitókép: Pixabay
A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018