eur:
394.29
usd:
370.44
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) által közreadott képen Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a türk-nyelvű országok együttműködési tanácsának külügyminiszteri szintű tanácskozásán a kirgiz fővárosban, Biskekben 2018. szeptember 2-án.
Nyitókép: MTI / KKM / Mitko Stoichev

Szijjártó Péter: a bevándorláspárti nehéztüzérség felvonult Magyarország ellen

A külgazdasági és külügyminiszter szerint az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala ugyanazt csinálja, mint Judith Sargentini, az Európai Parlament képviselője: támadja Magyarországot azért, mert nem enged be illegális bevándorlókat.

Szijjártó Péter közleményében arra reagált, hogy az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala által a nap folyamán közzétett sajtónyilatkozatban ENSZ-szakértők aggodalmukat fejezték ki a magyar kormány migránsokkal és a civil társadalommal szembeni legújabb intézkedései miatt.

A tárcavezető úgy folytatta: "a bevándorláspárti nehéztüzérség" felvonult Magyarország ellen, "semmilyen eszköztől nem riadnak vissza", mindent bevetnek azért, hogy bevándorlókkal árasszák el Magyarországot és egész Európát. Szerinte

az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatala "Soros György és a bevándorlók érdekeit képviseli", ahogy Judith Sargentini és elvbarátai.

Szijjártó Péter hangsúlyozta: a magyar kormány továbbra is megvédi Magyarország határait és súlyos bűncselekménynek tekinti az illegális bevándorlás szervezését, amelyet határozottan szankcionál.

Hozzátette: tájékoztatják az ENSZ emberi jogi főbiztosának hivatalát arról, hogy a biztonság a legalapvetőbb emberi jog, az európai embereknek joguk van biztonságban élni. Úgy fogalmazott:

"mi ehhez a joghoz ragaszkodunk, megvédjük a magyarok biztonságát és ezzel védjük egész Európát is".
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×