eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Nyitókép: Pixabay.com

Okososzlopok segítenék a biztonságos közlekedést

Közlekedésbiztonsági kampányt indított a 12. kerületi önkormányzat, amely szeretné biztonságosabbá tenni a zebrák környékét – hangsúlyozta a hegyvidéki polgármester. Pokorni Zoltán elmondta, hogy a legmodernebb eszközökkel igyekeznek felhívni a figyelmet a közúti veszélyforrásokra.

Az elmúlt másfél évben közel 1500 embert ütöttek el zebrákon – tájékoztatott Pokorni Zoltán, aki hozzátette: a kerület nem áll rosszul, az első félévben 5 ilyen gázolás történt. Tavaly ősszel azonban volt egy igen súlyos baleset, ezután döntött úgy a város vezetése, hogy időnként – közlekedésbiztosítási kampánnyal – újra fel kell hívni a figyelmet a zebra szerepére.

A fókuszban az autósok és a gyerekek vannak,

mert ők vannak kitéve a leginkább a forgalom okozta veszélyeknek. „Ezért is időzítettük a kampány kezdetét most szeptember elejére, az iskolakezdésre” – magyarázta a polgármester.

Öt figyelemfelívó kisfilmet forgattak le, melyeket a közösségi média különböző felületein igyekeznek eljuttatni a célközönséghez. A mobiltelefonon megtekintett fotó megmozdul, „mint a Harry Potterben a varázsújság”. Az iskolákhoz közeli zebrák környékén okososzlopokat állítanak fel, ahol tablettel szintén megtekinthetik ezeket a gyerekek, de az Őrs vezér terén és az Allee-ban található kivetítőn is láthatók lesznek.

Pokorni Zoltán a mentőszolgálatnak, a kerületi rendőrkapitányságnak és Nagy László kerületi lakosnak köszönte meg a kampányban történő együttműködést. A szerdán indult akciót elsőként a kerületben népszerűsítik, később azonban Pécsett, Óbudán, Zuglóban, Csepelen és a 19. kerületben is találkozhatnak majd vele a járókelők.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×