eur:
393.76
usd:
368.25
bux:
66376.55
2024. április 24. szerda György
Pontonhíd épült a Sajón, Köröm és Muhi között, megindult rajta a közúti forgalom.
Nyitókép: honvedelem.hu / Tóth László

Megindult a forgalom a Sajó fölötti pontonhídon

Megindult a forgalom a szentesi műszaki alakulat hídépítő zászlóalja által a Sajón épített pontonhídon - közölte a honvédelem.hu szerdán.

Az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Ezred katonái által augusztus 31-én, Köröm és Muhi között épített hidat kedd este adták át. Az ideiglenes átkelő Muhival köti össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Köröm falut. Kialakítására a felújítás alatt álló kesznyéteni híd kiváltása miatt volt szükség.

A 44 méter hosszú, 60 tonna teherbírású pontonhíd az önkormányzat felkérésére, kormányzati támogatással épült meg. A munkálatokhoz a szentesi katonák két parti hídkompot és öt folyami hídkompot használtak fel. A munkálatok mindössze néhány órát vettek igénybe. A hídon autóbuszok, tehergépkocsik és személygépjárművek egyaránt biztonságosan átkelhetnek.

A műszaki ezred katonái - búvárokkal és egészségügyi feladatokat ellátó katonákkal együtt -, összesen huszonnégy emberrel váltásokban, éjjel-nappal üzemeltetik a hidat előreláthatólag november közepéig - olvasható a honvédelem.hu cikkében.

Pontonhíd épült a Sajón, Köröm és Muhi között, megindult rajta a közúti forgalom.
Pontonhíd épült a Sajón, Köröm és Muhi között, megindult rajta a közúti forgalom. (fotó: honvedseg.hu / Tóth László)

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 21:04
×
×
×
×