eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
A Fidesz-KDNP frakciójának tagjai az Országház főlépcsőjén az Országgyűlés alakuló ülése előtt 2018. május 8-án. Elöl középen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke, az országgyűlési választásokon győztes Fidesz-KDNP pártszövetség miniszterelnök-jelöltje. Az első sorban balról-jobbra: Süli János, Varga Mihály, Szijjártó Péter, Rogán Antal, Gulyás Gergely, Kocsis Máté, Orbán Viktor, Mátrai Márta, Kövér László, Semjén Zsolt, Harrach Péter, Jakab István, Hende Csaba és Nagy István.
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Az EP-választás lesz a Fidesz-KDNP frakcióülésének középpontjában

Jövő szerdán, a Fidesz-KDNP frakcióülésén tájékoztatja Orbán Viktor a kormánypárti képviselőket a Sargentini-jelentés vitájáról, illetve az EP-választásra való felkészülésről - értesült a Magyar Idők.

A napilap cikke szerint az európai parlamenti (EP-) választás és a kormány uniós politikája lesz az egyik meghatározó témakör a Fidesz-KDNP évadnyitó kihelyezett frakcióülésén szeptember 12-14-ig. Az őszi parlamenti ülésszakot megelőző tanácskozást Velencén rendezik.

Jövő kedden Orbán Viktor személyesen vesz részt a Sargentini-jelentés vitájábanStrasbourgban. A miniszterelnök másnap este Velencén, a kormánypártok képviselőcsoportjai előtt - várhatóan már a dokumentumról szóló szavazás eredményének ismeretében - beszámol a vita részleteiről, a várható uniós lépésekről és a lehetséges kormányzati reakcióról. A Magyar Idők információi szerint

a kabinet arra számít, hogy az Európai Parlament elfogadja a Magyarországot elítélő jelentést.

A napilap úgy tudja, hogy a Fidesz óvatos optimizmussal készül az uniós voksolásra, nem várnak földindulásszerű változást, de a nemzetek Európáját támogató, migrációellenes pártok jelentős erősödésére számítanak. Az EP-kampány kapcsán arról is szó eshet a tanácskozáson, hogy az előző választásoktól eltérően a bevándorlás ügyében azonos álláspontot képviselő pártok összehangolt, közös akciókkal igyekeznek majd minél több európai polgárt meggyőzni és voksolásra ösztönözni.

A frakcióülés második napján a kabinet új miniszterei mutatkoznak be és tartanak előadást eddigi tevékenységükről, valamint az őszi törvényhozási időszak feladatairól.

Az új tárcavezetők után a következő napon az előző ciklusban is már miniszteri feladatkört betöltő politikusok beszámolóját kísérhetik figyelemmel a képviselők. Várhatóan napirendre kerülnek a nagy horderejű társadalompolitikai kérdések is, mint például a kulturális intézményekben tervezett átalakítások, a közszolgálati életpálya bevezetése és ezzel párhuzamosan szükséges létszámcsökkentés, valamint az egészségügyben, illetve az oktatásban esedékes változtatások - ismerteti a Magyar Idők.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×