eur:
390.66
usd:
366.12
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a kormányülést követően sajtótájékoztatót tart a Miniszterelnöki Kabinetiroda épületében 2018. július 18-án. Magyarország kilép az ENSZ globális migrációs csomag elfogadási folyamatából - jelentette be a miniszter.
Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Újabb országból érkezik majd gáz hazánkba

A magyar és a horvát hálózatot összekötő interkonnektor kétirányúsításával Horvátország 2019 végére fizikailag lehetővé teszi, hogy Magyarország gázt vásároljon tőle - mondta Szijjártó Péter szombaton az MTI-nek telefonon Dubrovnikból, miután megbeszélést folytatott Tomislav Coric horvát környezetvédelmi és energetikai miniszterrel.

A külgazdasági és külügyminiszter hozzátette, elkezdődtek a tárgyalások a krki LNG-terminálról (cseppfolyósított földgáz-terminálról) vásárolható gáz áráról is.

"Magyarország nemzetbiztonsági és gazdasági érdekeit is az szolgálja, ha minél több forrásból tudná beszerezni a gazdaság működtetéséhez és a lakosság igényeinek kielégítéséhez szükséges gázmennyiséget" - mondta Szijjártó Péter, aki a Dubrovniki Fórum elnevezésű kül- és biztonságpolitikai nemzetközi tanácsozáson vesz részt a dél-dalmáciai városban.

Címlapról ajánljuk
Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul
A szakértő válaszol

Iraki, szír, afgán menekülteket repítenek Afrikába a britek – a történelemben példátlan akció indul

A brit belügyminisztérium hétfőn többek szerint a vártnál hetekkel korábban elkezdte azoknak a menedékkérőknek az őrizetbe vételét, akiket Ruandába szándékozik kitelepíteni. Az InfoRádió Gálik Zoltántól, a Corvinus Egyetem docensétől tudakolt részleteket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×