eur:
394.06
usd:
365.71
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Pexels

Péntektől jön egy kis hidegfront, de senki ne örüljön!

A tartós hőség miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Érkezik egy hidegfront, de kitart a meleg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőségre vonatkozó három fokozatú figyelmeztető előrejelzés egyes fokozatait a 25-27-29-fokos átlaghőmérsékletek elérésekor adja ki. A 25 fok elérésekor a sárga, elsőfokú jelzést 27-nél pedig a narancsot, tehát a másodfokú figyelmeztetést adják ki.

Jelenleg is ezek a riasztások vannak az érvényben az ország nagy részén, hiszen 24-28 fok között alakul a középhőmérséklet

- mondta Kuntár Roland meteorológus az InfoRádióban.

Kifejtette azt is, hogy szerdán az észak-nyugati területeken 27 fok lehet, csütörtökön pedig az észak-nyugati területek mellett az Alföld jelentős részén is elérheti a 27 fokot az átlaghőmérséklet, így érvényben lesz az első- és a másodfokú figyelmeztetés.

Érkezik egy gyengülő hidegfront

A meteorológusok előrejelzése szerint pénteken még kitart a hőség, valószínűleg az ország jelentős részén érvényben lesz a figyelmeztető előrejelzés, azonban péntek délután egy hidegfront fogja elérni térségünket észak-nyugat, nyugat irányból.

Mivel ez egy gyengülő hidegfront lesz, ami ráadásul szombaton valószínűleg fölöttünk fog majd feloszlani, ezért

jelentős lehűlésre nem kell számítani, de egy kis mérséklődésre igen.

"A 32-36 fokról vissza fog hűlni 28-33 fokig a hőmérséklet. Lehetnek szombaton olyan helyek, ahol 28 fok alatt marad a maximum hőmérséklet, de az ország nagy részén csak 3-4 fokos lehűlésről kell beszélnünk, így továbbra is meleg lesz" - fejtette ki Kuntár Roland.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×