eur:
389.01
usd:
359.45
bux:
66263.18
2024. február 24. szombat Szökőnap
Nyitókép: Pexels

Péntektől jön egy kis hidegfront, de senki ne örüljön!

A tartós hőség miatt az egész országra első- és másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Érkezik egy hidegfront, de kitart a meleg.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat a hőségre vonatkozó három fokozatú figyelmeztető előrejelzés egyes fokozatait a 25-27-29-fokos átlaghőmérsékletek elérésekor adja ki. A 25 fok elérésekor a sárga, elsőfokú jelzést 27-nél pedig a narancsot, tehát a másodfokú figyelmeztetést adják ki.

Jelenleg is ezek a riasztások vannak az érvényben az ország nagy részén, hiszen 24-28 fok között alakul a középhőmérséklet

- mondta Kuntár Roland meteorológus az InfoRádióban.

Kifejtette azt is, hogy szerdán az észak-nyugati területeken 27 fok lehet, csütörtökön pedig az észak-nyugati területek mellett az Alföld jelentős részén is elérheti a 27 fokot az átlaghőmérséklet, így érvényben lesz az első- és a másodfokú figyelmeztetés.

Érkezik egy gyengülő hidegfront

A meteorológusok előrejelzése szerint pénteken még kitart a hőség, valószínűleg az ország jelentős részén érvényben lesz a figyelmeztető előrejelzés, azonban péntek délután egy hidegfront fogja elérni térségünket észak-nyugat, nyugat irányból.

Mivel ez egy gyengülő hidegfront lesz, ami ráadásul szombaton valószínűleg fölöttünk fog majd feloszlani, ezért

jelentős lehűlésre nem kell számítani, de egy kis mérséklődésre igen.

"A 32-36 fokról vissza fog hűlni 28-33 fokig a hőmérséklet. Lehetnek szombaton olyan helyek, ahol 28 fok alatt marad a maximum hőmérséklet, de az ország nagy részén csak 3-4 fokos lehűlésről kell beszélnünk, így továbbra is meleg lesz" - fejtette ki Kuntár Roland.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bácsi Péter: nem fér bele több baki!

Bácsi Péter: nem fér bele több baki!

A Magyar Birkózók Szövetségének szakmai igazgatója azt mondta az InfoRádióban, hogy idén a szokatlan időpont miatt háttérbe szorult az Európa-bajnokság, inkább az áprilisi bakui és a májusi isztambuli olimpiai kvalifikációs versenyen kell majd jól teljesíteniük a magyar birkózóknak.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.26. hétfő, 18:00
Csizmadia Ervin
a Méltányosság Politikaelemző Központ igazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×