INFORÁDIÓ 
2020. február 21. péntek
Eleonóra

hőségriasztás

torlódás

határátkelő

tarlós istván

demokratikus koalíció

villámcsapás

spanyolország

helikopter

baleset

mike pompeo

észak-korea

Bocsánatkérést vár Tarlós István – a nap hírei

Infostart / InfoRádió

Vasárnap éjfélig van érvényben hőségriasztást. Torlódás alakult ki több határátkelőhelyen. Bocsánatkérést vár a főpolgármestertől a felújított metrószerelvények miatt a DK. Válságos állapotban van a gyenesdiási villámcsapás egyik sérültje. Spanyolországban már 3 halálos áldozata van a forróságnak. Baleset miatt zuhant le egy helikopter a szibériai Igarka közelében. Az amerikai külügyminiszter szerint a nemzetközi közösségnek diplomáciai és gazdasági nyomást kell gyakorolnia Észak-Koreára.

Vasárnap éjfélig van érvényben hőségriasztást. Emiatt felfüggesztették a hétvégi kamionstopot is. Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére továbbra is másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Torlódás alakult ki több határátkelőhelyen. Röszkénél, Csanádpalotánál, Ásotthalomnál 1 és 3 óra közötti várakozással kellett számolniuk az autósoknak. Napközben több autópálya-szakaszon balesetek, emellett a rendkívül erős tranzitforgalom és a javítási munkálatok nehezítették a közlekedést.

Bocsánatkérést vár a főpolgármestertől a felújított metrószerelvények miatt a DK. Tarlós István a pénteki Budapestinfón mondta el, hogy a 3-as metró felújított szerelvényeire szerkezeti okokból nem fér klímaberendezés, csak nagy teljesítményű ventilátorok megvalósítása jöhet szóba.

Válságos állapotban van a gyenesdiási villámcsapás egyik sérültje. A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház tájékoztatása szerint a középkorú nő szenvedte a legsúlyosabb sérülést, amikor a Balaton parti strandon pénteken villám csapott egy fába és az alatta álló emberekbe. 4-en kerültek kórházba.

Spanyolországban már 3 halálos áldozata van a forróságnak. Portugáliában több helyen is megdőlt a melegrekord. Franciaországban elrendelte 3 atomerőmű 4 reaktorblokkjának leállítását az áramszolgáltató a perzselő hőség miatt. Az időleges leállítást az atomerőművek hűtésére használt folyók vizének magas hőmérsékletével magyarázta a vállalat.

Baleset miatt zuhant le egy helikopter a szibériai Igarka közelében, a szerencsétlenségben mind a 18 utas meghalt. A járművön a Rosneft egyik leányvállalatának dolgozói utaztak. Svájcban Luzern közelében zuhant le egy kisrepülőgép, a katasztrófának több halálos áldozata van. A repülőgép roncsai teljesen kiégtek.

Az amerikai külügyminiszter szerint a nemzetközi közösségnek mindaddig diplomáciai és gazdasági nyomást kell gyakorolnia Észak-Koreára, amíg az ország le nem mond nukleáris fegyvereiről. Mike Pompeo a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének miniszteri találkozóján beszélt erről.

A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018