eur:
393.87
usd:
365.13
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Bocsánatkérést vár Tarlós István – a nap hírei

Vasárnap éjfélig van érvényben hőségriasztást. Torlódás alakult ki több határátkelőhelyen. Bocsánatkérést vár a főpolgármestertől a felújított metrószerelvények miatt a DK. Válságos állapotban van a gyenesdiási villámcsapás egyik sérültje. Spanyolországban már 3 halálos áldozata van a forróságnak. Baleset miatt zuhant le egy helikopter a szibériai Igarka közelében. Az amerikai külügyminiszter szerint a nemzetközi közösségnek diplomáciai és gazdasági nyomást kell gyakorolnia Észak-Koreára.

Vasárnap éjfélig van érvényben hőségriasztást. Emiatt felfüggesztették a hétvégi kamionstopot is. Győr-Moson-Sopron és Komárom-Esztergom megyére továbbra is másodfokú, az ország többi területére elsőfokú figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Torlódás alakult ki több határátkelőhelyen. Röszkénél, Csanádpalotánál, Ásotthalomnál 1 és 3 óra közötti várakozással kellett számolniuk az autósoknak. Napközben több autópálya-szakaszon balesetek, emellett a rendkívül erős tranzitforgalom és a javítási munkálatok nehezítették a közlekedést.

Bocsánatkérést vár a főpolgármestertől a felújított metrószerelvények miatt a DK. Tarlós István a pénteki Budapestinfón mondta el, hogy a 3-as metró felújított szerelvényeire szerkezeti okokból nem fér klímaberendezés, csak nagy teljesítményű ventilátorok megvalósítása jöhet szóba.

Válságos állapotban van a gyenesdiási villámcsapás egyik sérültje. A szombathelyi Markusovszky Egyetemi Oktatókórház tájékoztatása szerint a középkorú nő szenvedte a legsúlyosabb sérülést, amikor a Balaton parti strandon pénteken villám csapott egy fába és az alatta álló emberekbe. 4-en kerültek kórházba.

Spanyolországban már 3 halálos áldozata van a forróságnak. Portugáliában több helyen is megdőlt a melegrekord. Franciaországban elrendelte 3 atomerőmű 4 reaktorblokkjának leállítását az áramszolgáltató a perzselő hőség miatt. Az időleges leállítást az atomerőművek hűtésére használt folyók vizének magas hőmérsékletével magyarázta a vállalat.

Baleset miatt zuhant le egy helikopter a szibériai Igarka közelében, a szerencsétlenségben mind a 18 utas meghalt. A járművön a Rosneft egyik leányvállalatának dolgozói utaztak. Svájcban Luzern közelében zuhant le egy kisrepülőgép, a katasztrófának több halálos áldozata van. A repülőgép roncsai teljesen kiégtek.

Az amerikai külügyminiszter szerint a nemzetközi közösségnek mindaddig diplomáciai és gazdasági nyomást kell gyakorolnia Észak-Koreára, amíg az ország le nem mond nukleáris fegyvereiről. Mike Pompeo a Délkelet-ázsiai Országok Szövetségének miniszteri találkozóján beszélt erről.

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×