eur:
393.46
usd:
367.7
bux:
65939.26
2024. április 23. kedd Béla

Dél-amerikai országokban is jobb a börtönhelyzet, mint itthon – lapszemle

Szükség lenne a nyolc éve napirenden lévő új börtönök megépítésére – írja a Népszava. A Magyar Időkben az olvasható, hogy egyre nagyobb költséget jelent az önkormányzatoknak az évről évre több illegálisan kihelyezett hulladék. A Világgazdaság szerint tavaly is folytatódott a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piac növekedése. Hamarosan megkezdődik a negyedéves jelentési szezon a magyar tőzsdén.

A Népszava azt írja, hogy negyedik éve toporog egy helyben a nyolc új börtön megépítésének terve. Szükség lenne rájuk, mert néhány dél-amerikai ország már emberibb körülményeket nyújt a raboknak, mint Magyarország. A magyar börtönökben ugyanis 132 százalékos a zsúfoltság, ami Guayana szintje.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy évről évre több a közterületre kihelyezett illegális hulladék a településeken, ezért az önkormányzatoknak egyre több pénzt kell költeniük annak felszámolására. Akad azért pozitív példa is: Egerből és Szombathelyről például kedvező változásról számoltak be a lap szerzőjének.

A Világgazdaság szerint tavaly is folytatódott a kötelező gépjármű-felelősségbiztosítási piac növekedése. A Magyar Nemzeti Bank adatai alapján 2017-ben több mint 151 milliárd forint díjbevételt értek el a biztosítók, ami majdnem 16 százalékkal magasabb az egy évvel korábbinál.

A Portolfio azt írja, hogy hamarosan a magyar tőzsdén is megkezdődik a negyedéves jelentési szezon. Csütörtökön hajnalban a Richter nyitja a sort. A héten még a Mol és a Zwack negyedéves számai látnak napvilágot. A portál összeszedte, hogy mikor jelentenek a hazai cégek és mire kell figyelni a blue chipek jelentéseiben.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×