eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk

Fidesz-KDNP: a Soros-hálózat nemzeti kormányok eltávolításán dolgozik

Hollik István szerint Soros György abban érdekelt, hogy "az európai nemzetállamok meggyengüljenek, káosz legyen és válság". 

A magyar emberek április 8-án egyértelműen kifejezték, hogy nem akarnak bevándorlóországban élni, nem kérnek a "Soros-tervből", ennek ellenére Soros György és szövetségesei nem álltak le, és a "Soros-hálózat" továbbra is az útjában álló nemzeti kormányok eltávolításán dolgozik - jelentette ki Hollik István, a Fidesz-KDNP frakciószövetség szóvivője a közmédiának nyilatkozva szombaton.

A kormánypárti politikus azt mondta: Soros György nem csinál titkot a szándékából, hiszen a Nyílt társadalom című könyvében úgy fogalmaz: "mivel a szuverén államok visszaélnek a hatalmukkal, tekintélyük hanyatlása üdvözlendő". "Ezen a ponton - írja Soros György - az államellenes hozzáállások teljes mértékben helyénvalóak".

Kiemelte, ez nem csupán egy vélemény, hanem Soros György e szerint is dolgozik, politikai és pénzügyi spekulációi miatt abban érdekelt, hogy Európa bevándorlókontinenssé váljon, "az európai nemzetállamok meggyengüljenek, káosz legyen és válság".

A kormánypárti politikus példaként említette, hogy a "Soros-hálózat" dollármilliókkal próbálta befolyásolni a 2014-es európai parlamenti (EP) választásokat, és erősen behálózta a brüsszeli intézményeket is. Hangsúlyozta: ma már Olaszországban és Törökországban is egyértelmű, hogy a "Soros-hálózatnak" komoly szerepe van az ezeket az országokat sújtó migrációs válságban, emellett a "Soros-hálózatnak benne volt a keze a balkáni eseményekben", a macedón politikai válság kialakításában, továbbá a szlovák és az ukrán kormány megbuktatásában, valamint a romániai politikai helyzet instabillá válásában.

Hangsúlyozta, mindennek azért van jelentősége, mert a jövő évi EP-választások meghatározók lesznek a kontinens jövője szempontjából. Az európai polgárok ugyanis itt végre elmondhatják, hogy akarnak-e bevándorlókontinensen élni, vagy sem - mondta Hollik István.

Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×