eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 28. vasárnap Valéria

Vádemelés a rendőröket sértegető tüntető ellen

A Budapesti V. és XIII. Kerületi Ügyészség vádat emelt három rendbeli becsületsértés vétsége miatt azzal a 20 éves budapesti férfival szemben, aki április 14-én este aznap megrendezett tüntetésen az Országgyűlés épületének biztosítására kivezényelt sorfalban álló rendőröket folyamatosan szidalmazta, becsmérelte - közölte az ügyészség.

A vádirat lényege szerint a férfi eleinte provokatív céllal sört és cigarettát kért a rendőröktől, majd arra kérte őket, hogy mivel „szolgálnak és védenek” a nála lévő szemetet dobják ki.

Ezt követően a vádlott - a tüntetésen részt vevő társaihoz intézve szavait - a sorfal elején álló rendőrnővel kapcsolatban súlyosan becsületsértő kijelentéseket tett, amit folytatott a rendőrnőt felváltó férfi rendőrrel kapcsolatos rasszista és becsmérlő szavakkal is. Végül a fiatal férfi egy másik tüntetőtől kapott cigarettára rágyújtva a cigarettafüstöt egy harmadik rendőr arcába fújta, amit további rendőrökkel szemben is folytatott.

Az eset kapcsán a Készenléti Rendőrség parancsnoka tett feljelentést becsületsértés vétsége miatt.

Mivel a vádlott a terhére rótt becsületsértéseket hivatalos személyekkel szemben hivatali eljárásuk alatt és miatt követte el, ezért a bűncselekmény közvádra üldözendő.

Az ügyészség a vádiratában pénzbüntetés kiszabását indítványozta.

Mivel a vádlott a terhére rótt becsületsértéseket hivatalos személyekkel szemben hivatali eljárásuk alatt és miatt követte el, ezért a bűncselekmény közvádra üldözendő.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 20:16
×
×
×
×