INFORÁDIÓ 
2018. július 18. szerda
Frigyes
kónykrumplibogárinvázió
Brutális krumplibogár-invázió Magyarországon, tízezrével támadnak

Brutális krumplibogár-invázió Magyarországon, tízezrével támadnak

Infostart

Krumplibogár-invázióval küzdenek Győr-Moson-Sopron megyei Kóny kerttulajdonosai. Ezerszám lepik el a bogarak birtokaikat és szinte mindent elpusztítanak, ami eléjük kerül.

Krumplibogarak „legelik le" a kónyi Győri utcai kertek termését. Horváth Alajosnak a paprikapalántáit tették tönkre, az őstermelő savanyúságot készített volna. Az ügy már a hatóság előtt van, a helyi jegyző megtette a szükséges lépéseket. Egy tavaly a földbe visszaszántott burgonyaültetvényről érkezik az invázió - derül ki a Kisalföld cikkéből.

A bogarak nem csak a kertben okoznak felfordulást, bemennek már az udvarokra, sőt, a lakásokba is, a nyitott ablakon bemásznak a szobákba, és tízezrével támadnak.

Fotó: Kisalföld/Cs. Kovács Attila

A kerttulajdonosok elmondták: tavaly a kertjeikkel szomszédos területen többhektárnyi burgonyát termeltek. A termést azonban nem szedték ki, csak visszaszántották a földbe. Nem végezték el a szükséges permetezést, védekezést, így szabadon keltek ki a bogarak.

A Győri utcaiak a kónyi jegyzőhöz fordultak segítségért. Némethné Hajzer Marietta hivatalból megtette a bejelentést az illetékes hatóságnál. A jegyző úgy tájékoztatott, hogy a Győri Járási Hivatal illetékes osztálya már tartott helyszíni szemlét és megteszik a szükséges intézkedést.

Nyitókép: Kisalföld/Cs. Kovács Attila
A címlapról ajánljuk

Kitört a káosz Párizsban

Franciaország második labdarúgó-világbajnoki győzelmét ünnepelték, de a boldogság időnként...
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH