eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Pixabay

Kitiltották a budai Várból a segwayt

Balesetveszélyesnek tartják, ezért a belváros után a Budai Vár sétálóutcáiból is kitiltottak több elektromos sporteszközt.

Az I. kerület is úgy határozott, hogy megtiltja több elektromos sporteszköz használatát a hozzájuk tartozó közterületek gyalogos útjain. Nem lehet használni majd a segway, vagyis az önegyensúlyozó kétkerekű elektromos meghajtású közlekedési eszközt, az elektromos kerékpárt,az elektromos rollert, és az elektromos gördeszkát sem.

Zuglóból pár héttel ezelőtt a sörbicikliket tiltották ki, az indoklás szerint

az ittasan szórakozók zavarták a családokat, a kutyasétáltatókat, a piknikezőket, és folyamatos veszélyt jelentettek a közlekedés többi résztvevőjére.

Korábban az V. kerületben is hoztak ilyen rendeletet. A belváros gyalogos részeiről kitiltották egyebek mellet a segwayt, az elektromos kerékpárt, az elektromos rollert, az elektromos gördeszkát, a beerbike-ot, vagyis a négykerekű, több személyes kocsmabiciklit.

Szentgyörgyvölgyi Péter, az V. kerület polgármestere az InfoRádiónak a rendeletről elmondta: az említett eszközök elterjedése miatt rengetegen panaszkodtak a belvárosban.

A legfőbb baj, hogy

rutintalanok járnak ezekkel az alkalmatosságokkal, amelyek ráadásul nagy sebességre is képesek, ez okozza a balesetveszélyt, ezt próbáljuk meg elkerülni

- mondta a polgármester.

Hozzátette: a szabályok megszegőit büntetik.

Az önkormányzat először csak figyelmeztet, de később akár 50 ezertől 150 ezer forintig terjedő büntetésre is lehet számítani,

Én abban bízom, hogy ilyenre nem kerül sor, hiszen az a célunk, hogy mindenki betartsa a szabályokat - tette hozzá a polgármester.

A rendeletmódosítás június 15-én lépett érvénybe. Ezután a gyalogosforgalom céljára szolgáló terülteken, a parkokban csak tolva, vagy kézben szállítva lehet ezekkel az elektromos eszközökkel közlekedni.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×