eur:
392.29
usd:
365.59
bux:
66812.59
2024. április 26. péntek Ervin

Kétéves mélyponton járt a forint - a nap hírei

Idei mélypontját érte el a forint árfolyama a hétfői kereskedésben. Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja. Olaszországban Giuseppe Contét javasolja közös miniszterelnök-jelöltnek a kormánykoalíció két pártja. A nap legfontosabb hírei május 21-én.

Kétéves mélypontján jegyezték a forintot hétfői kereskedésben. A magyar fizetőeszköz idei leggyengébb árfolyamát érte el az euróval szemben, kora délután 319 forint felett jegyezték. A svájci frank nemrég 271 forint felett, a dollár jegyzése 272 forint felett állt napközben. Estére kissé korrigált a forint.

Beismerő vallomást tett a sólyi gyermekgyilkosság gyanúsítottja, a bíróság elrendelte az előzetes letartóztatását - jelentette be a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője. Tarcsa Csaba elmondta: a nyolcéves kislány holttestét szombat hajnalban találták meg. A rendőrség már szombaton őrizetbe vette a gyilkossággal gyanúsított 16 éves hajmáskéri fiatalt.

Felhőszakadás miatt figyelmeztetést adott ki keddre az Országos Meteorológiai Szolgálat. Keddtől csütörtökig az ország minden pontján várható heves esőzés, zivatar, 25-30 mm-t meghaladó csapadék.

Olaszországban Giuseppe Conte jogászt javasolja közös miniszterelnök-jelöltnek az Öt Csillag Mozgalom és a Liga - jelentette be Luigi Di Maio, az Öt Csillag Mozgalom vezetője mikroblogján. Hétfőn az olasz államfő mind a két párt vezetőjével egyeztetett a jelölt személyéről.

Donald Trump amerikai elnök is részt vett a CIA új igazgatója, Gina Haspel beiktatási ünnepségén. A 61 éves Gina Haspel tervei szerint még több hírszerzőt küld majd terepmunkára, és javítaná a CIA nyelvi felkészültségét is.

Újraválasztották 2025-ig Nicolás Maduro hivatalban lévő venezuelai elnököt, a végleges részeredmény szerint csaknem 68 százalékkal. A választásra jogosultak 52 százaléka nem adta le voksát. A nemzetközi közösség bírálta a szavazás lefolytatását, az ellenzéki jelöltek pedig a választás megismétlését követelték.

Előzetes letartóztatásban van a texasi iskolai lövöldözés gyanúsítottja. Dimitrios Pagourtzis beismerte tettét, de a történtekre nem adott magyarázatot. A 17 éves fiú, édesapja törvényesen vásárolt fegyverével követte el tettét. Santa Fé középiskolájában a pénteki ámokfutásban 8 diák és két tanár halt meg, a lövöldözésnek 13 sebesültje van.

A Hawaii Nagy Szigetén kitört vulkán lávafolyama elérte a Csendes-óceánt, szakemberek veszélyes sósav kialakulására figyelmeztetnek. Óvatosságra és gázmaszkok használatára intették a tűzhányóhoz viszonylag közel élő helybélieket is.

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 13:10
×
×
×
×