eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Járművek várakoznak 2018. január 6-án az M1-es autópályán a hegyeshalmi határátlépési pont közelében, ahol a megnövekedett forgalom miatt hat kilométeres torlódás alakult ki.
Nyitókép: Krizsán Csaba

Fontos információk a pünkösdkor közlekedőknek

Korlátozásokra kell számítani az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, valamint a M3-as autópályán, Mogyoród térségében is a pünkösdi hosszú hétvégén - tájékoztatta az InfoRádiót a Magyar Közút kommunikációs vezetője. A rendőrség kiadott egy listát a lezárásokról, és a BKK is beszámolt a forgalmi változásokról.

Tavasztól kezdődően több száz helyszínen kezdődtek el teljes körű útfelújítási munkálatok az országban, de a hosszú hétvégére való tekintettel nagyobb volumenű munkálatokat, új munkálatokat nem tervezünk végezni - mondta Pécsi Norbert, a Magyar Közút kommunikációs vezetője az InfoRádiónak. Hozzátette, hogy az autósok korlátozásra számíthatnak az M1-es autópálya Hegyeshalom felé vezető oldalán, az M0-s csomópont térségében, az M2-es autóúton, Mogyoród térségében, és Gödöllőn.

"Azt tanácsoljuk az autósoknak, hogy mielőtt útnak indulnának, tájékozódjanak az aktuális út-, és látási viszonyokról, forgalmi helyzetről.

Minden hasznos információt megtalálnak a www.utinform.hu oldalon, de kereshetik diszpécsereinket is a 36-1-336-2400-es telefonszámon"

- emelte ki Pécsi Norbert, aki úgy vélte, hogy elsősorban az autópályák forgalma növekedhet meg időszakosan a hosszú hétvége elején és az utolsó napján.

Több autópályán is sávlezárásra kell számítani a hosszú hétvégén - írja a police.hu.

Az M1-en

  • Burkolatjavítás miatt lezárják a kapaszkodósávot a bal oldalon a 35-ös kilométernél, illetve a jobb oldalon a 46-47-es kilométernél 80 és 120 km/órás korlátozás mellett.
  • Szintén burkolatjavítás miatt a jobb oldalon a 16-18-as kilométernél az M0 felhajtó ágán és magán az M1-en is terelik az autósokat 60-as korlátozás mellett.
  • A 27-31-es kilométerek között a bal oldalon a haladósáv lesz lezárva és legfeljebb 80-nal lehet haladni.
  • A bal oldalon a 38-41-es kilométerkövek között szintén a haladósávot zárják le 80-as sebességkorlátozás mellett.

Az M15-ösön

A 3-4 kilométerek között a bal és jobb pályatesten töltés és hídépítés miatt sávelhúzásos terelés lesz, 60-nal lehet menni.

Az M5-ön

Az M5 Autópálya Budapest felé vezető oldalán, Lajosmizse térségében az 59-es és 68-as kilométerszelvények között burkolatfelújítási munkálatokat végeznek. Egy forgalmi sávot a szemközti oldalra terelik, legfeljebb 60-80 kilométer per órával lehet haladni.

Az M7-en

A 88-89-es kilométerek között a bal pályatesten az M7/710 csomópont építése miatt lezárják a leállósávot és csak 80-nal lehet haladni.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×