INFORÁDIÓ 
2019. február 24. vasárnap
Mátyás

liget budapest projekt

persányi miklós

forgalom

A Liget Budapest által 2014. december 19-én közzétett képen a Városligetbe tervezett múzeumi épületekre kiírt nyílt nemzetközi tervpályázat egyik nyertese, a japán Sou Fujimoto Architects látványterve, amely alapján megépülhet a Magyar Zene Háza.

Rá sem fogunk ismerni a Városligetre

A Városligetben a tervek szerint jelentősen csökken majd az autóforgalom. Különleges élményt ígér a hamarosan megnyíló Hol nem volt vár is - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában a Liget Budapest Projekt kert- és tájépítészeti miniszteri biztosa.

A Városligeten jelenleg naponta mintegy 50 ezer autó halad keresztül. Ahogy a biztos fogalmazott, "a parkban nem múzeumlátogatóból, hanem autóból van sok". Ezért az eredeti terveknek megfelelően az autóforgalmat leviszik a földfelszín alá, véleménye szerint erre szükség van a park civilizált, kellemes használatához. Ez a projekt egyik legfontosabb eleme.

Persányi Miklós beszélt arról is, hogy

alternatív fejlesztésekkel és útvonalakkal váltják ki a mostani felszíni forgalmat.

A liget útjain belül a hatalmas leaszfaltozott felületet - csaknem 320 ezer négyzetmétert - csökkentik. Ebből 75-80 ezer eltűnik, helyette zöldfelület, park lesz, tavakkal tarkítva, például a Vajdahunyad vára is körbecsónakázható lesz.

Persányi Miklós az InfoRádió kérdésére kitért arra is, hogy

Csukás István is közreműködött a meséi által ihletett Hol nem volt vár kialakításában,

amely a tervek szerint április végétől várja az érdeklődőket a Fővárosi Állat- és Növénykertben. Az építményt az Egri Várhoz hasonlította sokszínűségét tekintve. A játszóhely úgy lesz kialakítva, hogy lesz egy külső és egy belső vár, ez utóbbiban kap otthont a Hetedhét Palota, ahol 7 próbát kell kiállni a látogatóknak, mire végigjárják a 3 emeletet.

A termekben olyan régi ismerősökkel találkozhatunk, mint Vuk, Süsü, a sárkány, Dr. Bubó, Mekk Elek, a Nagy HoHoHo Horgász és Pom-Pom.

A főigazgató kiemelte, hogy bár a gyerekek mai mesekultúráját kevésbé jellemzik a klasszikus magyar alkotások, azonban ezek a kultúra olyan elemei, amelyeket érdemes megmutatni. Az egyes termekben a próbák pedig úgy lesznek összeállítva, hogy az egyszerű játékok vegyülnek az interaktív feladatokkal, így minden korosztály számára élvezhető kikapcsolódás lesz.

Nyitókép: MTI

Kapcsolódó hang

Persányi Miklós autóforgalom
 


Persányi Miklós a Holnemvolt várról
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    Portfolio
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018