eur:
394.83
usd:
372.1
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma
Ez épül négy emelet mélységben a Városliget alatt

Ez épül négy emelet mélységben a Városliget alatt

Kiírták a Liget Budapest projektben megvalósuló Dózsa György úti mélygarázs általános kivitelezői pályázatát.

A négyszintes mélygarázs legalsó részei 14,5 méterrel lesznek a felszín alatt, összesen 800 parkolóhelyet alakítanak ki a beruházással - írja a magyarepitok.hu. A Városliget korábban a Rákos-patak vízgyűjtő területe volt, így a parkban és a határán található építési területen is magas a talajvízállás. Ezért először a víztelenítési, bontási és közműkiváltási munkákat végzik el.

A mélygarázs közvetlenül a felszín felett fekvő nulladik szintjének alapterülete mintegy 2300 négyzetméter lesz. Az utcaszintről külön rámpán elérhető 90 férőhelyes kerékpártárolót és szintén külön megközelíthető mosdó- és öltözőblokkot is kialakítanak.

A következő három szintet összesen 27 ezer, vagyis szintenként 9 ezer négyzetméteren építik ki. A mélygarázst 4 lépcsőház kapcsolja a felszínhez, minden emeletét négy dilatációs egységre bontják, az épület belső közlekedési rendszere is ehhez igazodik majd. Négy akadálymentes felvonót is kialakítanak majd.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×