eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Pexels

Tavaszi megújulás diétával

Tavasszal sokan kedvet kapnak az életmódjuk megújításához, vagy diétázni kezdenek - mondta Szarka Dorottya, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa.

Manapság nagyon divatos téma az életmódváltás. Akarva-akaratlanul belebotlunk a közösségi médiában, az online portálokon. Sokan blogot indítanak, ahol dokumentálják, hogy változott meg az életük, hogyan fogytak le diéta segítségével.

"Tavasszal az életmódváltás kedve megnövekszik. Ilyenkor nemcsak a természet újul meg, hanem az emberek átalakulási kedve is nő. Önmagunk megújítását is látjuk ebben az időszakban, és új lendületre vágyunk. Ehhez gyakran társul valami diéta, akár egy méregtelenítő vagy tisztító kúra" - fejtette ki Szarka Dorottya, az Életmód Orvosi Központ dietetikusa.

A szakértő szerint egyfajta átalakításról kell szólnia ennek az időszaknak,

de nem szabad drasztikusan elkezdeni.

"A tavaszi hónapokban színessé és izgalmassá tehetjük ezt a megújítási folyamatot, hiszen sokkal színesebb a zöldség és gyümölcs kínálat. Az alapja a diétának az, hogy zöldség- és gyümölcsalapokra helyezzük az új életmódbeli vagy táplálkozási rendszert" - tette hozzá a dietetikus. Sokan azt gondolják, hogy a diéta kőkemény cukor- és lisztmegvonást jelent, de lehet megengedőbben is csinálni.

Szarka Dorottya szerint

már az egy nagy életmódváltás, ha megnöveljük a folyadékbevitelünket.

Ez természetesen tiszta vizet jelent, vagy ízesítetlen teát, gyógyteát.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

Versenyfutás az idővel: hat napja semmi nyoma az eltűnt autista német kisfiúnak

A hét eleje a különböző mentőszolgálatok több száz tagja keresi a hétfő este az alsó--szászországi Bremervördében eltűnt hatéves kisfiút. A rendkívüli erőkkel l folyó kutatást nehezíti, hogy a hatéves Arian autista. Ez az oka annak, hogy a felkutatására a hatóságok a legkülönbözőbb eszközöket vetik be, és az autizmus szakértőivel is konzultálnak. Szombat délutánig azonban még semmi eredmény nélkül, de nem adták fel a reményt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Hamarosan örökké élhetünk?

Hamarosan örökké élhetünk?

Egy furcsa és stagnáló társadalomhoz vezetne, ha az emberek még 120 évesen is élnének – véli Venki Ramakrishnan, Nobel-díjas molekuláris biológus. A „Miért halunk meg: Az öregedés új tudománya és a halhatatlanság keresése” című könyv szerzője szerint ráadásul irreális elképzelése az, hogy halálunkig megmaradnak szellemi képességeink. Ezért is int óvatosságra a biológiai törvényekkel dacoló öregedéskutatásokkal kapcsolatban, amelyekből egyre több indul, és nemcsak a technológiai fejlődés adta lehetőségek miatt. Azért is, mert a világ legnagyobb részén egyre nő a várható élettartam, aminek egészen a gazdasági és társadalmi következményei lesznek. Nem a lehető leghosszabb élet tehát a legfontosabb célja ezeknek a kutatásoknak, hanem lehető leghosszabb viszonylagos egészségben eltöltött élet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×