eur:
394.19
usd:
370.77
bux:
65674.41
2024. április 19. péntek Emma

Jön a jó idő – bakancsot fel!

Szép lesz az idő a hétvégén, ezért érdemes betervezni egy kirándulást.

A Pilisben egy kevésbé ismert útvonalat javaslok. Pilisjászfaluról induljanak el a piliscsévi pincesor felé, utána pedig a Basin-völgyön keresztül menjenek fel a Dorog felé szép kilátást biztosító Basina hegyre, majd a Studenka-forrás és a Wass Albert-fa érintésével menjenek el Piliscsabára.

A Mátrában Magyarország legmagasabb természetesen vízesését nézhetik meg Parád mellett, az Ilona-völgyben. A nagyrédei kecskefarm, a Sár-hegyi Méheskert és az egerszalóki sódomb, a barlanglakások, illetve a Sáfránykert meglátogatása is emlékezetes program lehet azon a vidéken.

Szintén a Mátrában tehetnek egy körsétát a Markazi tó körül, vagy egy szép gerinctúrát teljesítve felkapaszkodhatnak a Kékestetőre.

A Cserehát lankáin az önök helyében a Rakacavölgyi víztároló délnyugati partján gyalogolnék el a Meszes és Abod érintésével, a Köves-hegyen és a Vár-hegyen keresztül Szendrőre.

Somogy megyében Újvárfalváról kell rálépni a kék jelzésű ösvényre, utána pedig a Sárréti-tó előtt a sárga keresztre rátérve folytatható a túra Kakpusztáig.

Kakpuszta egy romfalu az erdő mélyén.

Az ötvenes években kihagyták az útépítési és villamosítási programból, ezért lassan elnéptelenedett. Utolsó lakója egy remeteként élő, 80 éves asszony volt, akinek holttestére 2006 januárjában bukkantak rá, miután napokig keresték.

A kéktúrázók számára Nógrád megyében a Szendehely-Kétbodony közötti szakasz lehet jó választás. A kerékpárosoknak a Dömsöd - Somlyó-sziget - Ráckeve - Szigetszentmárton - Szigetcsép - Szigethalom - Budapest útvonal teljesítését javaslom.

Az időjárás miatt nem kell aggódniuk: a hétvégén általában nyugodt, napos idő várható.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén. Most rendezik meg Mátrabércet, a Koppányt, a Merzse-mocsarat, a Pannonhalmét, a Ravazdi rókát, a Hűvösvölgyi Lépéseket, a Görgey Artúr Emléktúrát, valamint a Remeték útján elnevezésű gyalogos programot, a futóknak a Tubest a Kiskunság Maratont és a PanoráMaratont, a kerékpárosoknak pedig a Homoktaposót. Még a kutyásoknak is lesz egy teljesítménytúráa: Kutyával a bakonyba címmel. Ezekről a teljesitménytúrázók Társaságának honlapján olvashatnak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
Lefordultak az amerikai indexek

Lefordultak az amerikai indexek

Gazdasági információk tekintetében ma az amerikai lakáspiacról közölnek újabb adatot, ez a monetáris politikai kilátások szempontjából lehet érdekes. A héten eddig kedvezőtlenül alakulnak a részvénypiaci folyamatok, elsősorban az Izrael és Irán közötti konfliktus fokozódása nyomta rá a bélyegét a hangulatra, emellett továbbra is ott vannak a ragadós amerikai inflációval kapcsolatos aggályok, amelyek azt a narratívát erősítik, hogy akár hosszabb ideig maradhat a magas kamatszint. A magyar tőzsde ma esett, az európaiak viszont pluszban zártak. A tengerentúlon egyelőre esés látszik.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×