eur:
392.47
usd:
365.57
bux:
66127.6
2024. április 26. péntek Ervin

Visszatér a téli időjárás a hosszú hétvégén

Csapadékos idő várható március 15-én – mondta az InfoRádiónak Török László, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

Változékony időjárásra számíthatunk a hosszú hétvégén. Csütörtökön az ország nagy részén eleinte erősen felhős lesz az ég, majd délután nyugat felől csökken a felhőzet, és rövidebb időre kisüt majd a nap. Az ország középső és keleti részén több helyen

számíthatunk esőre, záporra, délután már csak helyenként fordulhat elő csapadék.

Többnyire élénk, illetve a délutáni órákban erős lesz a déli, délnyugati szél. A hajnali órákban fagypont körül lesz a hőmérséklet, az ország nagy részén 0-5 fok között lesz a hőmérséklet. Napközben folytatódik az enyhe idő, általában 10-16 fokra számíthatunk, legfeljebb az Északi-Középhegység térségében lehet 8 fokkörül a délutáni hőmérséklet.

Pénteken kezdetben felhős idő várható, majd délután csökken határozottabban a felhőzet. Csapadékzóna vonul majd át felettünk,

sokfelé számíthatunk akár kiadósabb esőre is.

A hőmérséklet a csütörtökihez képest nem változik jelentősen: az ország északkeleti harmadán 7-10 fok körül lesz a délutáni hőmérséklet, máshol 10-16 fok várható.

Szombaton egy mediterrán légörvény közelíti meg térségünket, melynek hátoldalán észak felől hideg levegő érkezik a következő napokban.

Borongós idő várható országos esővel, majd a délutáni-esti órákban az ország északi és nyugati részén az esőt egyre több helyen havazás váltja fel.

A délutáni hőmérséklet 3-10 fok között alakul. A folytatásban is a mediterrán légörvény alakítja időjárásunkat.

Vasárnap hideg, téli idő várható az országban. Felszakadozik a felhőzet, de az éjszakai-hajnali órákban többfelé számíthatunk havazásra az országban.

Erős viharos lesz az északnyugati szél, ezzel érkezik majd a hideg levegő:

hajnalban -6 – +1 fok körüli hőmérséklet várható, és délután is csak -4 – +3 fokot mutatnak majd a hőmérők. A folytatásban pedig hideg, téli idő várható.

Mivel a hosszú hétvége jelentős része csapadékos lesz, így az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa úgy véli,

szabadtéri programokra kizárólag 15-e lesz alkalmas. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 07:49
×
×
×
×