eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Durvul a helyzet, emelték a veszélyjelzés szintjét több megyében is

Durvul a helyzet, emelték a veszélyjelzés szintjét több megyében is

Több járásra másodfokú riasztást adott ki a hófúvás veszélye miatt kedd reggel a meteorológiai szolgálat.

Vas és Zala megyében ugyanis az erős szél magas hótorlaszokat emelhet a következő órákban.

Emellett országszerte több megyében - szintén a hófúvás veszélye miatt - elsőfokú riasztás van érvényben. Több megyében és a fővárosban további havazásra figyelmeztet a meteorológiai szolgálat.

A havazás veszélye miatt keddre Budapestre, Pest megyére, továbbá Baranya, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Fejér, Jász-Nagykun-Szolnok, Somogy, Tolna, Veszprém, Zala megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Az ország nagy részén a téli időjárás nehezíti a közlekedést - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság helyettes szóvivője kedden, kevéssel reggel nyolc óra előtt.

Mukics Dániel közölte: éjszaka

az ország nyugati és déli részén helyenként öt-tíz centiméter friss hó hullott,

a meteorológiai előrejelzések szerint napközben további, hasonló mennyiségű csapadékra lehet számítani.

Lezárt utak, kamionstop

Arra kérik az autósokat, hogy fokozott óvatossággal közlekedjenek, csak megfelelő téli gumikkal induljanak útnak, a hófúvásos területeket pedig kerüljék el. A legfrissebb és leggyorsabb információt a zrt. megyei diszpécsereitől és Útinform szolgálatának munkatársaitól szerezhetik be, és minden telefonos elérhetőségük megtalálható a www.utinform.hu és a www.kozut.hu oldalon.

Már nemcsak Barcsnál, hanem Letenyénél és Berzencénél sem léphetnek be a kamionok Horvátországba, ezért a kamionokat a pihenőhelyekre terelik. A személygépkocsi-forgalom továbbra is zavartalan.

Vas megyében a 40-70 kilométer/órás széllökések miatt mintegy kilencven útszakaszon tapasztalható hóátfúvás, emiatt a látótávolság lecsökkenhet akár néhány méterre is. A viharos széllökések gyakorlatilag azonnal visszahordják a havat a burkolatra.

A Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság azt közölte, hogy hófúvás miatt nem járható a Tokorcs és Kemenesmihályfa közötti 8453-as, valamint a Kenessömjén és Vönöck közötti 8454-es út. Vönöcköt Kemenesszentmárton irányából, Kemenessömjént pedig Kemenesmihályfa felől lehet megközelíteni, Tokorcs Celldömölk és Nagysimonyi irányából is elérhető.

Győr-Moson-Sopron megyében a Vitnyéd-Csapod-Iván, a Nemeskér-Egyházasfalu összekötő úton és Egyházasfalu-Szakony között, valamint a Fertőszentmiklós-Fertőújlak összekötő úton félpályás korlátozást rendeltek el.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. kedd reggeli tájékoztatása szerint Zala megyében a Gelse és Pölöskefő közötti összekötő úton teljes útzár van érvényben.

Tolna megyében a 61-es és 65-ös úton átmenetileg korlátozzák a 7,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeg feletti tehergépjárművek közlekedését.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×