eur:
394.42
usd:
370.32
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Megdőlt a hidegrekord

A fővárosban megdőlt a nappali hidegrekord hétfőn, a legmelegebb órában mínusz 6 foknál is hidegebb volt - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat a honlapján.

 Mostanáig ezen a napon mínusz 5 fok volt a legalacsonyabb maximumhőmérséklet. 1986. február 26-án, Budapesten a Széchenyi-hegy állomáson mínusz 5 Celsius-fokot mértek. Most ennél is hidegebb volt napközben a János-hegyen, ahol mindössze mínusz 6,7 fokig melegedett a levegő.

Az országos nappali hidegrekord mínusz 11,4 fok, ezt szintén 1986-ban mértek Kékestetőn. Ez a rekord nem dőlt meg, de "beállt", ugyanis szintén Kékestetőn most is mínusz 11,4 fokos maximumértéket rögzítettek.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint kedden a legalacsonyabb hőmérséklet általában mínusz 12 és mínusz 7 fok között alakul, az Északi-középhegység térségében ennél néhány fokkal hidegebb lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet mínusz 8 és mínusz 2 fok között várható. A következő napokban a maximumértékek néhol mínusz 10 fok körül alakulhatnak. A leghidegebb órákban helyenként mínusz 20 foknál is hidegebb lehet.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×