eur:
393.73
usd:
364.98
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A nemzetközi versenyben is jól állnak a ferihegyi csomagfosztogatók

A nemzetközi versenyben is jól állnak a ferihegyi csomagfosztogatók

Évente 714 ezer repülőre feladott poggyászt nyit fel tolvaj, de a Napi.hu körképe szerint nem mindenhol általános az, hogy a rakodók fosztogatják az utasok csomagjait.

Rendszeresekké váltak a csomaglopások a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren. A Napi.hu annak járt utána, hogy mennyire tekinthető budapesti problémának a jelenség, mi a helyzet az ország többi és a régió közeli nemzetközi repterein.

  • A Nemzetközi Repülési Távközlési Társaság (SITA) jelentése szerint 2016-ban 10,2 millió repülőn utazó csomaggal volt valamilyen probléma. Ezek 78 százalékát egyszerűen rossz gépre pakolták fel, 16 százalék megsérült, míg 7 százalékot tett ki az eltulajdonított bőröndök száma. Ez azt jelenti, hogy világszerte mintegy 714 ezer hasonló eset történt.
  • Az amerikai Közlekedésbiztonsági Igazgatóság (Transportation Security Administration, TSA) adatai szerint 2010 és 2014 között 30.621 esetben érkezett bejelentés ellopott poggyászokról, vagy reptéren eltűnt pénzről, vagyontárgyakról. 
  • A New York-i John F. Kennedy Repülőtéren a CBS egy 2012-es riportja szerint naponta 200 lopás miatt értesítették a hatóságokat: ott is a gép belsejébe rakodók voltak az elkövetők.
  • A prágai Vaclav Havel Nemzetközi Repülőtéren 2016-ban több mint 13 millió utastól 679 panasz érkezett, mindössze 54 volt kapcsolatos valamilyen biztonsági problémával, és alig 23 volt kapcsolatos a poggyászok vagy a tartalmuk eltűnésével.
  • A kassai repülőtéren 437-450 ezres éves utasszám mellett alig 2-3 elveszett csomaggal van problémája a személyzetnek. 
  • Magyarországon ezen felül három nemzetközi repülőtér is működik: a sármelléki Hévíz-Balaton Airport, a Debrecen Airport és a Pécs-Pogány repülőtér, de ezeken még sosem fordul elő csomaglopás.
Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, hatalmas rakétatámadás érte Ukrajnát – Háborús híreink pénteken

Kijevnek több fegyverre van szükség, Lengyelország és Ukrajna ezért azt tervezi, hogy közös fegyvergyártó vállalatokat létesítenek a két ország területén - jelentette be Denisz Smihal ukrán kormányfő csütörtökön Varsóban, a lengyel hivatali partnerével közös sajtóértekezleten. Martin Herem, az észt fegyveres erők főparancsnoka bejelentette, országának két év alatt meg kell kétszereznie a védelemre fordított összegeket, hogy elegendő lőszert halmozhasson fel ahhoz, hogy döntő vereséget mérjen egy orosz inváziós erőre – írja a Reuters. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×