eur:
394.28
usd:
370.33
bux:
0
2024. április 23. kedd Béla
Másfél évtized után végre megnyílhat a Rác fürdő?

Másfél évtized után végre megnyílhat a Rác fürdő?

Budapest tulajdonába kerülhet a Rác fürdő és a hotel épülete, miután a Fővárosi Közgyűlés megszavazta az erről szóló javaslatot. Szavaztak a és a költségvetésről is.

Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által benyújtott indítvány elfogadásával a testület határozatot hozhat arról, hogy a Rác fürdő mielőbb megnyisson, illetve a fővárosi önkormányzat tulajdonába kerüljön mind a fürdő, mind a hozzá tartozó hotel.

Másfél évtized után végre megnyílhat a Rác fürdő?

A főváros 2015-ben döntött a Rác Nosztalgia Kft.-vel és a Rác Beruházó Kft.-vel szembeni felszámolási eljárás megindításáról. A felszámoló most pályázatot írt ki, amelyre a főváros jelentkezik, formálisan így kerülhet hozzá a Rác fürdő és a hotel. Erről a Fővárosi Közgyűlésen Szőke László számolt be.

A fővárosi fürdőket üzemeltetőBudapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója elmondta,

másnak nagyon nincs esélye pályázni,

mivel az épületegyüttes alatti föld a budapesti gyógyfürdő tulajdona, a vízkitermelés joga pedig szintén a gyógyfürdőhöz tartozik.

Szőke László azt is mondta, elkészült egy felmérés a szálló és a fürdő felújítását érintő költségekről: a munkálatokhoz kölcsönt kell felvenni, ami egyelőre a fürdő felújítását fedezné. A szálló üzemeltetésére ugyanis még nincs kész koncepció, egyelőre nem tudják, mi lenne a jobb: ha a BGYH Zrt. maga üzemeltetné, vagy ha megpályáztatják és más üzemelteti a szállót.

Másfél évtized után végre megnyílhat a Rác fürdő?

Tarlós István főpolgármester reálisnak tartotta, hogy az épület a főváros kezében maradjon. Azt is mondta, hogy Bagdy Gáborral mindent megtettek azért, hogy Budapest tulajdonába kerüljön a fürdő és a hotel is.

„Az előzetes jelzések szerint minden esélyünk megvan arra, hogy a város a tulajdonában tarthassa a létesítményt,

ezért is hoztuk meg az előterjesztést– mondta a főpolgármester.

  • Az ülés végén részben elfogadták a szocialista Szaniszló Sándor egyik javaslatát is. A kormánytöbbség támogatta, hogy a főpolgármester kérje ki az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Budapest Szíve programról szóló jelentését, ugyanakkor annak nyilvánosságra hozatalát csak abban azt követően tartották elfogadhatónak, ha ahhoz az ügyészség is hozzájárul.
  • A Fővárosi Közgyűlés a többi között elfogadta a Budapesti Rendőr-főkapitányság tavalyi éves beszámolóját és az idei költségvetést is.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Amerikai katonák mehetnek Ukrajnába, Oroszország atomháborúval fenyegetőzik - Híreink az ukrajnai frontvonalakról kedden

Telefonon egyeztetett Volodimir Zelenszkij ukrán elnök és Joe Biden amerikai elnök a készülő, 61 milliárd dolláros amerikai fegyvertámogatási csomagról. Az amerikai kormány mérlegeli annak lehetőségét, hogy katonákat küldjenek Ukrajnába, tanácsadói szerepkörben. Szergej Lavrov orosz külügyminiszter egy konferencián azt mondta: megugrott a közvetlen összecsapás lehetősége Oroszország és a Nyugat közt, amely atomháborúhoz is vezethet. Közben az orosz haderő növeli a nyomást Csasziv Jaron, illetve az Avgyijivkától keletra található védvonalakon. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború eseményeivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×