eur:
395.08
usd:
370.84
bux:
65084.76
2024. április 19. péntek Emma

Áder: a bizalom a legfontosabb kötőerő egy nemzet és katonái között - a nap hírei

Elfogadta a fővárosi önkormányzat idei költségvetését a Fővárosi Közgyűlés. Budapest tulajdonába kerülhet a Rác fürdő és a hotel épülete. Ausztrália támogatja a képzett munkaerő bevándorlását - mondta az ausztrál külügyminiszter. A nap legfontosabb hírei február 21-én.

Elfogadta a fővárosi önkormányzat idei költségvetését a Fővárosi Közgyűlés. A javaslat a bevételi és kiadási főösszeget mintegy 377 milliárd forintban határozta meg. A Jobbik válságköltségvetésnek az MSZP az eladósodás büdzséjének nevezte a most elfogadott tervezetet.

Az ellenzék felfüggeszti a 3-as metró teljes akadálymentesítéséért indított népszavazási aláírásgyűjtést, mert szerintük a főváros vállalta követelésük teljesítését. Tarlós István főpolgármester nem érti a döntést és úgy véli: a bejelentés azt jelzi, hogy az ellenzék nem tud összegyűjteni elegendő aláírást.

Budapest tulajdonába kerülhet a Rác fürdő és a hotel épülete, miután a Fővárosi Közgyűlés megszavazta az erről szóló javaslatot. A felszámoló pályázatot írt ki, formálisan így kerülhet a fővároshoz az épületegyüttes. A felújítás 2010-ben csaknem 11 milliárdos beruházással készült el, de a létesítmény azóta üresen és kihasználatlanul áll.

Támogatja a margitszigeti teniszközpont megépítését a főváros, de nem a parlament által kedden elfogadott formában, amely szerint kiemelt beruházásként, hatósági engedélyeztetés nélkül épülne meg a létesítmény. A főpolgármesteri hivatal közleményében azt hangsúlyozta: megállapodás jött létre arról, hogy a létesítmény csak Budapesttel egyetértésben újulhat meg. A kormány 10 milliárd forintot különített el a létesítmény megépítésére.

Ausztrália támogatja a képzett munkaerő bevándorlását, de elvárja az érkezőktől, hogy tartsák be az ország törvényeit. Julie Bishop ausztrál külügyminiszter az InfoRádió Aréna című műsorában fontosnak nevezte a gazdasági együttműködést Magyarországgal. Példaként említette, hogy Magyarország gépjárműipari exportban lehet érdekelt.

Összesen 100 millió euró értékben 450 új munkahelyet teremtő üzemet épít Debrecenben a világ egyik legnagyobb autóipari beszállítója, az amerikai Continental. Az állam több mint 10 milliárd forinttal támogatja a projektet.

A bizalom a legfontosabb kötőerő egy nemzet és katonái között - mondta az államfő. Áder János a Magyar Honvédség 170 éves évfordulója alkalmából rendezett gálaesten azt kívánta, hogy mindig legyenek, akik hivatásuknak választják a haza védelmét, és megszolgálják a beléjük vetett bizalmat.

Tovább nőtt az influenzások száma az elmúlt héten - mondta az InfoRádiónak az Országos Közegészségügyi Intézet főigazgató-helyettese. Szabó Enikő közölte: csaknem 70 ezer új beteget regisztráltak, többségük gyermek vagy fiatal felnőtt.

A havazás, illetve hófúvás veszélye miatt figyelmeztetést adott ki néhány dunántúli megyére csütörtökre is a meteorológiai szolgálat. A Magyar Közút arra kéri az autósokat, hogy utazás előtt mindenképpen tájékozódjanak az út- és látási viszonyokról.

Sztrájk miatt törli tengerentúli járatainak felét, az Európán belül közlekedőknek pedig negyedét csütörtökön az Air France. A dolgozók a légitársaság párizsi székháza elé tiltakozó megmozdulást is szerveznek.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×