eur:
394.08
usd:
368.38
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Másfél évtized után végre megnyílhat a Rác fürdő?

Másfél évtized után végre megnyílhat a Rác fürdő?

Budapest tulajdonába kerülhet a Rác fürdő és a hotel épülete, miután a Fővárosi Közgyűlés megszavazta az erről szóló javaslatot. Szavaztak a és a költségvetésről is.

Tarlós István főpolgármester és Bagdy Gábor főpolgármester-helyettes által benyújtott indítvány elfogadásával a testület határozatot hozhat arról, hogy a Rác fürdő mielőbb megnyisson, illetve a fővárosi önkormányzat tulajdonába kerüljön mind a fürdő, mind a hozzá tartozó hotel.

Másfél évtized után végre megnyílhat a Rác fürdő?

A főváros 2015-ben döntött a Rác Nosztalgia Kft.-vel és a Rác Beruházó Kft.-vel szembeni felszámolási eljárás megindításáról. A felszámoló most pályázatot írt ki, amelyre a főváros jelentkezik, formálisan így kerülhet hozzá a Rác fürdő és a hotel. Erről a Fővárosi Közgyűlésen Szőke László számolt be.

A fővárosi fürdőket üzemeltetőBudapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH) vezérigazgatója elmondta,

másnak nagyon nincs esélye pályázni,

mivel az épületegyüttes alatti föld a budapesti gyógyfürdő tulajdona, a vízkitermelés joga pedig szintén a gyógyfürdőhöz tartozik.

Szőke László azt is mondta, elkészült egy felmérés a szálló és a fürdő felújítását érintő költségekről: a munkálatokhoz kölcsönt kell felvenni, ami egyelőre a fürdő felújítását fedezné. A szálló üzemeltetésére ugyanis még nincs kész koncepció, egyelőre nem tudják, mi lenne a jobb: ha a BGYH Zrt. maga üzemeltetné, vagy ha megpályáztatják és más üzemelteti a szállót.

Másfél évtized után végre megnyílhat a Rác fürdő?

Tarlós István főpolgármester reálisnak tartotta, hogy az épület a főváros kezében maradjon. Azt is mondta, hogy Bagdy Gáborral mindent megtettek azért, hogy Budapest tulajdonába kerüljön a fürdő és a hotel is.

„Az előzetes jelzések szerint minden esélyünk megvan arra, hogy a város a tulajdonában tarthassa a létesítményt,

ezért is hoztuk meg az előterjesztést– mondta a főpolgármester.

  • Az ülés végén részben elfogadták a szocialista Szaniszló Sándor egyik javaslatát is. A kormánytöbbség támogatta, hogy a főpolgármester kérje ki az Európai Csalás Elleni Hivatal (OLAF) Budapest Szíve programról szóló jelentését, ugyanakkor annak nyilvánosságra hozatalát csak abban azt követően tartották elfogadhatónak, ha ahhoz az ügyészség is hozzájárul.
  • A Fővárosi Közgyűlés a többi között elfogadta a Budapesti Rendőr-főkapitányság tavalyi éves beszámolóját és az idei költségvetést is.
KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

Az Egyesült Államok lépett a TikTokkal szemben, ketyeg az óra a kínai vállalatnak

A platform jelenleg a legnépszerűbb a fiatalok körében, és amellett, hogy rengeteg időt töltenek el rajta, a megjelenő tartalmak jelentős befolyással vannak a felhasználókra politikailag is. A meghozott törvény arra kényszeríti a kínai vállalatot, hogy amerikai kézbe adja tengerentúli leányvállalatát, ám az államvezetés úgy is dönthet, hogy titkos technológiává nyilvánítja az algoritmust, így viszont 170 millió felhasználó maradhat hoppon.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Alig mozdult az amerikai részvénypiac

Reggel az ázsiai tőzsdéken kedvező hangulatban telt a kereskedés, ezt követően azonban Európában és Amerikában is elfogyott a lendület délutánra a tőzsdéken. Az üzemanyagárakról szóló bejelentést követően is erős a Mol, az olajcég árfolyama  2 százalékos pluszban zárt. Amerikában kis mértékű, vegyes irányú elmozdulás volt látható. Hasonló témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×