eur:
394.32
usd:
371.48
bux:
0
2024. április 16. kedd Csongor

Rendőrök sokkolták az autósokat - videó

Kettős gyalogosgázolást szimulált a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Dunakeszin, ezzel hívják fel a figyelmet a romló statisztikákra. Januárban ugyanis öt ember vesztette életét ilyen módon a megye közútjain.

A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Balesetmegelőzési Bizottsága a Dunakeszi Rendőrkapitányság, a Magyar Vöröskereszt Pest Megyei Szervezete és az Országos Mentőszolgálat munkatársainak közreműködésével „Szimulált valóság” elnevezéssel figyelemfelhívó akciót szervezett a gyalogosok közlekedésbiztonságának növelése és a gyalogosokat ért közlekedési balesetek számának visszaszorítása érdekében.

A szándékosan sokkoló hatást elérni kívánó, megrendezett gyalogosgázolás helyszínén Ménkű Szilvia a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetője felhívta a járművezetők és a gyalogosok figyelmét a közlekedési szabályok betartásának fontosságára. Elhangzott, hogy a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság illetékességi területén januárban a gyalogosokat érintő 22 közúti közlekedési balesetből 5 halálos kimenetelű volt.

A balesetek okait vizsgálva megállapítható, hogy több esetben szerepet játszott a gyalogos vigyázatlan, hirtelen úttestre lépése, álló jármű előtt úttesten való átkelése, valamint tiltott helyen való áthaladása, ahogy a vezető okok között van a járművezetők részéről az elsőbbség meg nem adása a kijelölt gyalogátkelőhelyen is. A balesetek többsége lakott területen belül következett be.

A szabályok betartásának fontossága mellett a rendőrök felhívták a figyelmet a láthatóság alapvető szükségességére is, amely különösen nagy hangsúlyt kap a balesetek megelőzése terén a látási viszonyok intenzív romlásával járó télies, csapadékos időszakban.

Címlapról ajánljuk
Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Egeresi Zoltán az Arénában: súlyos üzenetet kapott Erdogan, de a hatalma nincs veszélyben

Recep Tayyip Erdogannak ez lehet az utolsó ciklusa államfőként, hiszen a török alkotmány szerint nem indulhat több alkalommal a pozícióért. 2028-tól valóban új elnöke lesz Törökországnak? Erről, valamint a március 31-i önkormányzati választások jelentőségéről is beszélt Egeresi Zoltán Törökország-kutató, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem munkatársa az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×