eur:
389.17
usd:
362.52
bux:
0
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Lázár János: a kormánynak nem célja Soros György kitiltása

Lázár János: a kormánynak nem célja Soros György kitiltása

Magyarország nem lép ki az ENSZ migrációs tárgyalássorozatából, és harcba száll azért, hogy érdemben befolyásolni tudja az elképzeléseket - mondta a Miniszterelnökséget vezető miniszter.

Lázár János a kormányinfón kiemelte: Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter arra kapott mandátumot, hogy

szövegszerű javaslatot tegyen öt kifogásolt pontban és érvényt szerezzen a magyar álláspontnak.

Az ENSZ szerint gazdaságilag hasznos és jó a migráció, de a kormány ezzel nem ért egyet, ahogy azzal sem, hogy az szükséges és megállíthatatlan. A kabinet a szabályozott útvonalak helyett ellenőrzésre helyezné a hangsúlyt. Bírálta továbbá, hogy a javaslat nem tenne különbséget politikai és gazdasági, legális és illegális migránsok között és gyakorlatilag megváltoztatná a világ térképét – fejtette ki.

A miniszter beszámolt arról is, hogy a Stop Soros törvénycsomag esetében a társadalmi vitán a hozzászólók a törvény szigorítása mellett foglaltak állást.

Volt javaslat Soros György kitiltására is, de ez nem célja a kormánynak

– tette hozzá.

Saját javaslatot visz Orbán Viktor miniszterelnök a határvédelem javítása céljával az Európai Unió állam- és kormányfőinek jövő hét pénteki csúcstalálkozójára - jelentette be Lázár János.

Kiemelte: 4,2 százalékkal nőtt Magyarország GDP-je tavaly, ami az elmúlt 8 év rekordja. A kormány erre az évre továbbra is 4,3 százalékos növekedéssel számol.

További bejelentések:

  • 433 milliárdról 1000 milliárdra emelkedik a honvédelmi költségkeret.
  • Módosítaná a kormány a villamosenergiát szabályozó törvényt, annak érdekében, hogy az elosztó cégek kötelesek legyenek fogadni kedvezményes feltételekkel a kisebb napelemparkokból származó energiát.
  • A Szeviép-károsultak kártalanítása száz vállalkozót és több száz alvállalkozót érint. Az összeg 3 milliárd forint is lehet.
  • A kormány célja az orosz gáztól való függetlenség növelése. Ezt három oldalról lehet megtenni: a szlovák vezeték, a horvátországi NNG-féle vezeték, aminek az építésébe beszállhatunk, továbbá a Románia felől érkező gáz.
Címlapról ajánljuk

Rendkívüli belpolitikai vihar lett egy atomerőműves cikkből Németországban

A havonta megjelenő, elemzésekre, illetve háttérjelentésekre összpontosító népszerű Cicero című magazin azt állította, hogy az atomerőművek egy évvel ezelőtti végleges leállításáról született döntés meghozatala előtt kulcsfontosságú szakértői információkat hallgattak el az atomenergia alkalmazásának legfőbb ellenzője, a zöldpárti gazdasági miniszter előtt.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Órákon belül érkezik az adat, ami eldöntheti a forint sorsát

Sorra töri át a vezető devizákkal szemben a fontos szinteket a forint, a magyar idő szerint délután 14 óra 30 perckor érkező amerikai munkaerőpiaci adatok azonban várhatóan ezúttal is komoly elmozdulásokat hoznak a részvény- és devizapiacokon egyaránt, ennek következtében pedig gyorsan változhat a kép a forint esetében is. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×