INFORÁDIÓ 

2018. május 24. csütörtök
Eliza, Eszter

Ledózerolnak egy budapesti hotelt - galéria

Infostart
Néhány héten belül elkezdik bontani a Normafán álló Olimpia Szállót. A hosszú évek óta kihasználatlanul pusztuló épület helyén várhatóan park létesül.

Az épület S alakja és mindössze három emelet magassága jól leplezi, hogy egy közel 200 szobás létesítményről van szó, amely eltérő homlokzataival, helyenként mozgalmas vonalaival sajátos színfoltja volt a Normafának. A rendszerváltásig közkedvelt hotel volt egyéni vendégek és a konferenciaturizmus számára, sőt olykor forgatások is zajlottak itt (Linda, Ötvös Csöpi-filmek). És hogy miért Olimpia Szálló? Mert a részben már felépült hotelben készült az 1972-es olimpiára a magyar csapat.

Sorsa akkor pecsételődött meg, amikor az 1993-as privatizációkor beszállt tulajdonos csődbe ment 1996-ban. Felújítani, máshogy hasznosítani az építési technológia miatt nem lehetett, ezért a lebontása mellett döntöttek.

A tervek szerint parkot építenek a helyére, a későbbiekben pedig valahol itt lesz majd a "Normafa kapuja": egy új fogadóközpont és mellette egy modern parkoló.

A címlapról ajánljuk