eur:
392.27
usd:
366.87
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin

Közel a megállapodás a taxisokkal - lapszemle

Jócskán megnyúlt a szürkehályog-műtétre várók listája. Automatikussá tennék a bankok a pénztári befizetést.

A Magyar Idők a Máltai Szeretetszolgálat általános alelnökével közöl interjút. Vecsei Miklós a lapnak elmondta, hogy hétszázötven kistelepülésen folynak általuk felügyelt gyerekesélyprogramok. A szociálpolitikus szerint a hároméves kortól kötelező óvoda, a közmunkaprogram és a számtalan pályázati lehetőség mintegy hatszáz településen érzékelhető változásokat hozott. A fennmaradó százötven település helyzete viszont nem javult. Az ott élők sorsát csak egyedi diagnózison alapuló terápiával lehet megváltoztatni.

A Magyar Nemzet szerint egy-két héten belül megszülethet a megegyezés az áremelésről az Országos Taxisszövetség és a főváros között. A taxisok 10-15 százalékkal magasabb díjakat alkalmaznának a megnőtt kiadásaik miatt. A hivatal, a rendeletalkotó és az érdekképviselet már tavaly év vége óta egyeztet erről. Metál Zoltán, az Országos Taxisszövetség elnöké azt mondta a lapnak, hogy a másik oldal is egyetért az áremeléssel.

A Világgazdaság azt írja, hogy egy év alatt csaknem 1600-zal nőtt a szürkehályog-műtétre várók száma. Az egészségbiztosító nyilvántartásából kitűnik, hogy januárban több mint 28 ezer beteg várt valamilyen műtéti beavatkozásra. Minden harmadiknak, összesen 12 ezer embernek szürkehályog-operációra lenne szüksége. Van olyan, akiknek csak decemberre van időpontja - olvasható a lapban.

A Portfolión folytatódik az a cikksorozat, amelyben megtörtént esetekkel hívják fel a figyelmet az új lakást építőkre leselkedő veszélyekre. Az összeállításban olyan fontos részletkérdésekről esik szó, mint a foglalófizetéssel összefüggő kockázatok,, a befalazott részek minőségének ellenőrzése és a szerződéskötés körüli trükkök.

A Pénzcentrum annak járt utána, hogyan szeretnék modernizálni, sőt automatikussá tenni a bankok a pénztári befizetést.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×