eur:
393.5
usd:
364.48
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta

Nem tudni, mikor lesz ingyenes egy fontos oltás - lapszemle

A Magyar Idők szerint májusig lehet elektromos meghajtású autóhoz szeretne állami támogatást igényelni. A Magyar Nemzet a stadionfejlesztésekről ír.

A Magyar Nemzetben arról olvashatnak, hogy bár Lázár János már tavaly januárban beszélt a kormányinfón arról, hogy a kabinet nyitott a bárányhimlő elleni oltás ingyenessé tételére, illetve megkezdik az ehhez szükséges tárgyalásokat, mégis úgy tűnik, egyelőre ígéret marad. Legalábbis a bevezetés dátumáról az elmúlt immár több mint egy évben még mindig nem sikerült dönteni – tudta meg a lap. A fertőzés egy korábbi elemzés szerint az átlagos megbetegedési számtól függően 1,8-1,9 milliárd forint kiesést okozhat Magyarországon.

A Magyar Idők szerint nem maradt sok ideje annak, aki tisztán elektromos meghajtású autóhoz szeretne állami támogatást igényelni: a keretösszeg terhére május 1-jéig lehet pályázni. Az e-Mobil Elektromobilitás Nonprofit Kft., az igénylések lebonyolítójának nyilvántartása alapján ez idáig több mint 600 elektromos autó vásárlásához nyújtottak be hozzájárulási kérelmet 2016 szeptembere óta.

A Nemzeti Sport értesülése alapján edzőváltás várható az OSC férfi vízilabdacsapatánál, amelynek oka az elmúlt hónapok haloványabb eredménysora. A klub nem kívánt reagálni a lap megkeresésére.

A kormány erőből, a nemzetközi trendeket figyelmen kívül hagyva hajtja végre a stadionfejlesztést, ám ennek tudatában is kijelenthető, hogy demagógia a már meglévő és épülő stadionokat a kórházi ágyakkal és a lélegeztetőgépek számával összevetni – mondta a Magyar Nemzetnek Muszbek Mihály sportközgazdász. A szakértő úgy látta, hogy helyes lépés volt a kormány részéről a program beindítása, ám nagy hiba volt, hogy nem a piaci igényből indultak ki.

Az agrárszektor.hu szerint magyar nagyágyúk törhetnek be a brazil húspiacra. Mások mellett exportengedélyt kapott a Pick Szeged Zrt., a mohácsi MCS Vágóhíd Zrt., a kiskunfélegyházi Hungary Meat Kft., a kaposvári Kométa 99. Zrt., illetve a hongkongi befektetőkhöz köthető Pápai Hús Kft. is.

A Portfolión arról olvashatnak, hogy nagy összeget kap Magyarország az Európai Uniótól a Budapest-Esztergom vasútvonalra. A közösség a kohéziós alapokból csaknem 39 milliárd forintot fordít a vasútvonal korszerűsítésével és villamosenergia-ellátásával kapcsolatos munkákra.

Munkavállalói résztulajdonosi programot indít a Duna House, tehát saját részvényekkel kedveskedik dolgozóinak a cég – közli a Világgazdaság. Az első részvényopciós programban a társaság vezérigazgató-helyettese mellett üzletág- és területi vezetők vehetnek részt.

Címlapról ajánljuk
A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

A 300 eurót is meghaladhatják az idei húsvéti költségek Szlovákiában

300 eurónál is többe kerülhet az idei húsvéti bevásárlás Szlovákiában. A Partners piackutató vállalat számításai szerint, 5 százalékkal kénytelenek többet költeni erre az emberek, mint tavaly. Az élelmiszer drágább, a húsvéti díszítés kicsit olcsóbb lett. Egyre több ünnepi asztalon jelenik meg a bárányhús.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×