eur:
394.18
usd:
369.51
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Varga: Senki nem tehet egy nemzetiséget kollektíven bűnössé – a nap hírei

250 párt indulhat a tavaszi országgyűlési képviselő-választáson. Folytatódik a Szajna vízszintjének emelkedése Párizsban, ahol hétfő hajnalra várják a tetőzést.

Senki nem tehet egy nemzetiséget kollektíven bűnössé - jelentette ki a 3. kerület fideszes országgyűlési képviselője. Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter Békásmegyeren, az onnan elhurcolt németekre emlékező rendezvényen hangsúlyozta: amelyik kormány hasonlóban részt vesz, az az egyik legnagyobb bűnt követi el, mivel saját polgáraira támad.

Mintegy 250 párt indulhat az április 8-ai országgyűlési képviselő-választáson. Az Országos Bírósági Hivatal nyilvántartásában bejegyzett pártok száma azonban még tovább nőhet, mert a bíróságok a jogerőt utólag állapítják meg.

A Fidesz szerint elfogadhatatlan az ENSZ migránscsomagja. Puskás Imre, a kormánypárt szóvivője közölte: ha a világszervezet elfogadja a tervezetet, az azt jelentené, hogy a migráció zöld utat kapna világszerte

Az Együtt visszalépteti egyéni képviselőjelöltjeit egy-egy, 2014-ben győztes szegedi és miskolci MSZP-s képviselő javára. A párt közleménye szerint Szegeden Szabó Sándor, Miskolcon Varga László szocialista politikusokat támogatja.

Demonstrációt tartott a Tanítanék mozgalom a Kossuth Lajos téren vasárnap délután. A rendezvényen a mozgalom képviseletében felszólaló Pilz Olivér bejelentette, hogy oktatási minimumot dolgoztak ki. Az egyeztetésre az összes pártot meghívták - jelezte. Szintén a Tanítanék mozgalmat képviselve Törley Katalin közölte: február első napjaiban az oktatási minimumot várhatóan nyolc párt írja majd alá: a Demokratikus Koalíció (DK), az MSZP, a Lehet Más a Politika (LMP), az Új Kezdet, a Momentum Mozgalom, a Magyar Liberális Párt, az Együtt és a Párbeszéd.

Az exit poll eredmények szerint a ciprusi köztársaság jelenlegi államfője nyeri az elnökválasztást, de szükség lesz második fordulóra, mivel nem sikerül megszereznie a hivatalban maradáshoz szükséges többséget. Nikosz Anasztasziadisz a szavazatok 38-42 százalékát szerezte meg.

Az Egyesült Államokban 37 gyermek vesztette életét az idei influenzajárványban, amely 2009 óta a legsúlyosabb. Az amerikai járványügyi központ adatai szerint országszerte folyamatosan nő a betegek száma.

Folytatódik a Szajna vízszintjének emelkedése Párizsban, ahol hétfő hajnalra várják a tetőzést, de nem fogja elérni a hat métert - közölték a hatóságok. Az ár levonulása várhatóan nagyon lassú lesz, így akár hetekig is eltarthat, amíg teljesen helyreáll az élet a francia fővárosban.

91 éves korában meghalt az Ikea bútoráruház-lánc alapítója, Ingvar Kamprad. Az üzletember 17 évesen hozta létre a vállalatot. A Forbes a világ leggazdagabb emberei között tartja számon.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×