INFORÁDIÓ 
2018. július 21. szombat
Dániel, Daniella
lmpfrakciószakértőjanan marwais

Nem ismeri saját kockázatát az LMP afgán származású szakértője

Elismerte, hogy a nemzetbiztonsági kockázatok vetődtek fel vele kapcsolatban, ugyanakkor soha nem volt tagja és nem is dolgozott semmilyen Soros György által támogatott szervezetnek - mondta az InfoRádiónak az LMP afgán származású, de magyar állampolgár frakciószakértője, Janan Mirwais.

Nemzetbiztonsági átvilágításon estem át, ahol olyan nemzetbiztonsági kockázatok merültek fel, hogy zárt ülésen nem vehetek részt, de a biztonsági kockázatokról, mivel minősített adat, nincs információm - mondta az InfoRádiónak Janan Marwais. Az LMP frakciószakértője, aki miatt a kormánypártok támadták Szél Bernadettet, az ellenzéki párt vezető politikusát, elmondta, nem vett részt a nemzetbizottsági bizottság zárt ülésén, és semmilyen minősített iratot nem ismert meg.

A jogász 1986-ban született Kabulban, de négyéves kora óta Magyarországon él, 2003 óta magyar állampolgár. 

"Kizárólag magyar oktatási intézményekbe jártam, az ELTE-n végeztem jogászként. 2010-től a Demokrácia Központ közalapítvány munkatársa voltam, amelynek elnöke Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő volt, majd Martonyi János volt külügyminiszter. 2014 és 2016 között pedig a Terror Házát működtető közalapítványnál dolgoztam. Emellett a Balog Zoltán miniszter vezette első világháborús centenáriumi emlékbizottság pályázati irodavezetője voltam" - mondta a szakértő.

A sajtóban az vetődött fel, hogy a Soros Györgyhöz köthető Migszol szervezetnél dolgozott, de állítja, ez nem igaz, semmilyen jogviszonyban nem állt vele, és nem dolgozott más Soros György által támogatott szervezetnek sem.

Janan Mirwais elmondta, kitart az LMP mellett, továbbra is támogatja Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét, mert úgy gondolja, hogy ő az egyetlen valódi kihívója Orbán Viktornak.

Kapcsolódó hang

180122 BEL1 1010 LMP tiltott szakértője - NZr
 


A címlapról ajánljuk

INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
 
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH