eur:
394.24
usd:
369.64
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma

Nem ismeri saját kockázatát az LMP afgán származású szakértője

Elismerte, hogy a nemzetbiztonsági kockázatok vetődtek fel vele kapcsolatban, ugyanakkor soha nem volt tagja és nem is dolgozott semmilyen Soros György által támogatott szervezetnek - mondta az InfoRádiónak az LMP afgán származású, de magyar állampolgár frakciószakértője, Janan Mirwais.

Nemzetbiztonsági átvilágításon estem át, ahol olyan nemzetbiztonsági kockázatok merültek fel, hogy zárt ülésen nem vehetek részt, de a biztonsági kockázatokról, mivel minősített adat, nincs információm - mondta az InfoRádiónak Janan Marwais. Az LMP frakciószakértője, aki miatt a kormánypártok támadták Szél Bernadettet, az ellenzéki párt vezető politikusát, elmondta, nem vett részt a nemzetbizottsági bizottság zárt ülésén, és semmilyen minősített iratot nem ismert meg.

A jogász 1986-ban született Kabulban, de négyéves kora óta Magyarországon él, 2003 óta magyar állampolgár. 

"Kizárólag magyar oktatási intézményekbe jártam, az ELTE-n végeztem jogászként. 2010-től a Demokrácia Központ közalapítvány munkatársa voltam, amelynek elnöke Schöpflin György fideszes európai parlamenti képviselő volt, majd Martonyi János volt külügyminiszter. 2014 és 2016 között pedig a Terror Házát működtető közalapítványnál dolgoztam. Emellett a Balog Zoltán miniszter vezette első világháborús centenáriumi emlékbizottság pályázati irodavezetője voltam" - mondta a szakértő.

A sajtóban az vetődött fel, hogy a Soros Györgyhöz köthető Migszol szervezetnél dolgozott, de állítja, ez nem igaz, semmilyen jogviszonyban nem állt vele, és nem dolgozott más Soros György által támogatott szervezetnek sem.

Janan Mirwais elmondta, kitart az LMP mellett, továbbra is támogatja Szél Bernadettet, az LMP miniszterelnök-jelöltjét, mert úgy gondolja, hogy ő az egyetlen valódi kihívója Orbán Viktornak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.

Kaiser Ferenc: a mérsékelt izraeliek nem Iránt féltik, hanem az amerikai fegyvercsomagot

Hírügynökségi jelentések szerint az izraeli hadsereg csapást mért több célpontra Iránban, de ezt Izraelben hivatalosan nem erősítették meg. Irán azt közölte, hogy a légvédelme működésbe lépett, és az okozott robbanásokat a közép-iráni Iszfahán körzetében. Kaiser Ferenc, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense szerint ez izraeli jelzés, figyelmeztetés volt Iránnak a hétvégi zsidó állam elleni támadása után.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×