eur:
394.03
usd:
365.68
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta

Ilyen következményei lehetnek az állami mobilszolgáltató megalakulásának – lapszemle

A Magyar Idők azt írja, hogy a Fidesz országos választmánya ma véglegesíti az egyéni választókerületi jelöltek névsorát. Az indulók 90 százaléka megegyezik a négy évvel ezelőttivel, mivel nagyrészt azok kaptak bizalmat, akik legutóbb mandátumot nyertek. Vannak olyan jelöltek is, akiknek 2014-ben nem sikerült egyéni mandátumot szerezniük, de most újra ringbe szállhatnak.

A Magyar Nemzetben az olvasható, hogy a légitársaságok jelentős pilótahiánnyal küzdenek, a jelölteknek mégis komoly összeget kell fizetniük, ha kapitányok szeretnének lenni. A képzés az alapoktól kezdve egy lakás árát emészti fel. Cserébe viszont már egy kezdő másodpilóta is nettó egy-kétezer eurót keres havonta, a kapitányi fizetések pedig 7-8 ezer euró között vannak.

A Világgazdaság szerint a távközlési piac szereplői - közük a Magyar Telekom is - megszenvedhetik az állami mobilszolgáltató cég esetleges megalakulását, mert az 10-15 százalékos árfolyamzuhanást is okozhatna, de szakértők szerint akár pozitív hatásai is lehetnének.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

A kormány veszélyhelyzeti intézkedései vannak Brüsszel asztalán

Az Európai Bizottság két ügyben is kötelezettségszegési eljárást indított Magyarország ellen a közbeszerzésre vonatkozó uniós jogszabályok megsértésére hivatkozva még tavaly év végén, amelyek heteken belül új szintre léphetnek. A Portfolio uniós döntéshozóktól úgy értesült, hogy több esetben látnak még kételyeket a magyar közbeszerzési rendszert illetően, így valószínűleg további egyeztetésekre lesz szükség, ezek után májusban felszólítást küldhetnek, hogy ne citálják Magyarországot az Európai Unió Bírósága elé.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×