eur:
387.98
usd:
360.03
bux:
69263.85
2024. május 10. péntek Ármin, Pálma
Több ügyben is szavazhat a lakosság - íme a lista

Több ügyben is szavazhat a lakosság - íme a lista

Hamarosan újabb aláírásgyűjtés indulhat Magyarországon, így az InfoRádió feltérképezte, hogy jelenleg ki és miért számít az állampolgárokra.

A Fidesz is csatlakozott nemrég a kisebbségvédelmi európai polgári kezdeményezéshez. Gulyás Gergely, a Fidesz frakcióvezetőjének tájékoztatása szerint ez

arra kötelezné az Európai Uniót, hogy foglalkozzon az őshonos kisebbségek, így a határon túli magyarság ügyével.

Április 3-ig hét uniós tagországban összesen egymillió aláírást kell összegyűjteni.

Lesz aláírásgyűjtés a 3-as metró akadálymentesítéséről is.

Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője az InfoRádió kérdésére elmondta, hogy legkésőbb február elején indulhat az aláírásgyűjtés és májusban lehet erről népszavazás  Budapesten. 

 A Jobbik augusztus 20-ig folytatja az európai bérunió érdekében kezdett aláírásgyűjtését.

Ehhez szintén egymillió aláírás összegyűjtésére volna szükség legalább 7 uniós tagországban, ám a párt sajtóosztálya arra nem válaszolt, hogy eddig mennyit sikerült összegyűjteni. 

A Demokratikus Koalíció november óta gyűjt aláírásokat annak érdekében, hogy

ne szavazhassanak az országgyűlési választásokon azok, akik soha nem éltek Magyarországon.

Igaz, erről a témáról népszavazást nem lehet kiírni. A párt tájékoztatása szerint eddig is több mint 100 ezer aláírás gyűlt össze, ám jelenleg csak online gyűjtik az aláírásokat.

A Momentum március 20-ig folytatja novemberben kezdett aláírásgyűjtését

a civil törvény visszavonása érdekében,

eddig pár tízezer aláírás gyűlt össze.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Megint narancssárgára színeződött a Sajó vize
Baj van a határnál

Megint narancssárgára színeződött a Sajó vize

„Az elmúlt időszakban megint narancssárgára színeződött a Sajó folyó vize” – tájékoztatott Jerga Tibor, a szlovákiai Alsósajó község polgármestere. A szlovák környezetvédelmi minisztérium közölte, tárgyal a két éve természeti katasztrófát megélt folyóval kapcsolatos szükséges intézkedések finanszírozásáról.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.10. péntek, 18:00
Such György a Magyar Jégkorong Szövetség elnöke
Erdély Csanád a magyar jégkorong-válogatott csapatkapitánya
Drónok csaptak le Oroszország-szerte, nagyon felpörgött az orosz hadigépezet – Híreink az orosz–ukrán háborúról pénteken

Drónok csaptak le Oroszország-szerte, nagyon felpörgött az orosz hadigépezet – Híreink az orosz–ukrán háborúról pénteken

Ukrán drónok csaptak le a Kalugai területen, egy olajfinomítóban tűz ütött ki. Orosz közlések szerint Moszkvától délre, valamint a Brjanszki és a Belgorodi területen is ukrán drónokat lőtt le a légvédelem. A brit védelmi minisztérium hírszerzési jelentése szerint márciusról áprilisra jelentősen növekedett az orosz támadások száma Kelet-Ukrajnában, Csasziv Jarnál 200 százalékos növekedés volt. Csütörtökön megtartották Moszkvában a Győzelem napi katonai parádét, amely ezúttal is szerényre sikeredett. Vlagyimir Putyin Mihail Misusztyin eddigi kormányfőt javasolja továbbra is miniszterelnöknek.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×