eur:
392.72
usd:
366.38
bux:
66745.44
2024. április 25. csütörtök Márk

Esőkabát és fejlámpa bevásárlószatyrok helyett a karácsony előtti hétvégén

A hétvégén túrázással készülhetnek fel a karácsonyi időszak testi és lelki megpróbáltatásaira. Herczeg Zsolt segít abban, hogy hová menjenek, ha kevés betont és embert akarnak látni.

A Balaton-felvidéken a tanúhegyek bebarangolását javaslom. Badacsonytomajról érdemes elindulni a Tóti-hegyre és a Gulácsra, utána pedig időtől és erőnléttől függően akár a Badacsonyra is felmászhatnak.

A Börzsönyben a Kemence - Csarna völgy - Drinó-patak völgye - Magosfa - Csóványos - Diósjenő útvonal ígér szép látnivalókat, de erre már két napot kell szánniuk. Ugyanott rövidebb időtöltésre kínál lehetőséget a Nagymaros és Zebegény közötti szakasz.

A Mátrában Nagybátonynál érdemes rálépni az ösvényre és Mátrakeresztesig lehet gyalogolni rajta. Útközben az Ágasvár csúcsát is meghódíthatják. A hegység másik részén Gyöngyöstarjánról indítható szép körtúra a meredek Világos-hegyen keresztül.

A Budai-hegységben Budakesziről a Hosszú-hajtás, a Tarnai-pihenő, a Nagy-Kopasz és a Katonasírok érintésével lehet visszasétálni a kiindulási pontjukra.

A kéktúrázóknak a Pilisszentlászló – Öreg-nyílás-völgy – Kárpát-forrás – Sikárosi erdészház – Szilágyi Bernát-forrás – Bükki-puszta – Bükkös-patak völgye – Öreg-vágás-hegy – Dobogókő útvonal lehet kihívás ezen a hétvégén. Ne felejtsék elvinni az igazolófüzetet, amiből egyébként nemsokára megjelenik egy új sorozat, de még a régiek is használhatók.

Ha nem kedvelik a kaptatást, akkor a Vecsés melletti Merzse mocsár az önök terepe. Onnan autóval elkirándulhatnak az ócsai, a csévharaszti és a tápió-hajtai tájvédelmi körzetbe is.

Változékony időjárásra számítsanak. Esőkabát és fejlámpa legyen mindannyiuknál.

Teljesítménytúrák is lesznek a hétvégén. A hosszú távú gyaloglás szerelmesei budai, pilisi, bükki, bakonyi, mátrai és fertő-tavi programok közül választhatnak a Teljesítménytúrázók Társaságának honlapján.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×