eur:
387.79
usd:
358.21
bux:
0
2024. február 23. péntek Alfréd
Költözik a Földművelésügyi Minisztérium

Költözik a Földművelésügyi Minisztérium

Legalább 2022-ig bérelt irodákban működik majd a Földművelésügyi Minisztérium, mert az Országházzal szembeni Kossuth téri épületből annak átépítése idejére ki kell költöznie.

A Bukovics Gyula által tervezett, 1887-ben eredetileg is a szaktárca számára készült épület átfogó rekonstrukcióját egyébként is tervezték, de a kormány pénteken megjelent határozata az elvégzett építészeti és műszaki felmérésre hivatkozva, „a gépészeti rendszerek elavultsága, az elektromos rendszerek túlterheltsége, valamint a tűzvédelmi és menekülési rendszerek állapota miatt” szükségesnek tartja, hogy a házat már ezt megelőzően kiürítsék - írja a hvg.hu.

Még a kiürítés előtt haladéktalanul el kell végezni a legszükségesebb munkákat „a fűtési rendszer üzembiztonságának fenntartása érdekében”.

A költségvetési fedezetet a nemzetgazdasági miniszternek kell biztosítania, de nem derül ki, hogy mibe fog kerülni a rekonstrukció.

Címlapról ajánljuk

Össztűz alatt Olaf Scholz – már a saját párttársai is támadják

Nemcsak az ellenzéki konzervatívok, hanem a kormánykoalíció három pártjának parlamenti frakciói is sürgetik Olaf Scholz kancellárt, hogy áldását adja a legkorszerűbbnek számító Taurus cirkálórakéták Ukrajnának történő szállítására. Kijevből csatlakozott a "táborhoz" Vitalij Klicsko, az ukrán főváros polgármestere. A kancellár továbbra is hajthatatlan.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.02.23. péntek, 18:00
Resperger István
ezredes, a Magyar Agrár-és Élettudományi Egyetem Szent-István Biztonságkutató Központ igazgatója
Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Mire lehet ma számítani a tőzsdéken?

Komoly emelkedéssel zárult a csütörtöki kereskedés az Egyesült Államok tőzsdéin, miután az Nvidia a várakozásokat messze felülmúló negyedéves számokat közölt (megint), köszönhetően az AI-chipjei iránti keresletnek - a chipgyártó árfolyama végül több mint 16 százalékos pluszban fejezte be a napot. Nem volt azonban ennyire pozitív a kép az Ázsiában, ahol leginkább vegyes mozgásokat lehetett látni, a japán piac zárva tartott. Európában viszont az előjelek alapján mérsékelt emelkedéssel indulhat majd a nap.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×