eur:
392.69
usd:
366.2
bux:
66815.95
2024. április 25. csütörtök Márk
Az influenza mindig egy lépéssel előttünk jár

Az influenza mindig egy lépéssel előttünk jár

Egyre többen mennek háziorvoshoz orrfolyás, tüsszögés, torokfájás miatt. Ennek ellenére még nincs influenza járvány Magyarországon. A védőoltás még kérhető a háziorvosoktól – mondta az InfoRádió Aréna című műsorában az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosa, Kulcsár Andrea.

Még nincs influenzajárvány Magyarországon – mondta az Egyesített Szent István és Szent László Kórház főorvosa. Kulcsár Andrea hozzátette: az influenzajárványok évről évre változnak, nem egyformák.

Az influenza vírus egy különösen ügyes kórokozó, mindig egy lépéssel előttünk jár

– hangsúlyozta a szakértő. 

A főorvos arról is beszélt, hogy érdemes még most is kérni az influenza elleni védőoltás. Kulcsár Andrea hozzátette: fontos ebben az időszakban a kézmosás is. „Ha nagyon sok a megbetegedés, mi is nagyobb eséllyel fogunk megbetegedni” – hangsúlyozta.

„Minden kórcsoportnak megvan a sajátságos rizikója a megfertőzésre”

– tette hozzá. Az újszülöttek és az idősek hasonlóan veszélyeztetettek, hiszen gyenge az immunrendszerük.

Az egészségügyben dolgozók, a hatvan év felettiek, a krónikus betegségben szenvedők és a pedagógusok is kérhetik a háziorvosuktól az influenza elleni védőoltást. A betegség magas lázzal, rossz közérzettel, ízületi fájdalommal és súlyos szövődményekkel járhat.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×