eur:
392.21
usd:
366.8
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Veszélyben a gyerekek - most is figyelmeztetni kell őket

Veszélyben a gyerekek - most is figyelmeztetni kell őket

Veszélyes mobilozni vagy zenét hallgatni közlekedés közben. Legutóbb egy fiatal lányt feltehetőleg azért ütött el a HÉV, mert zenét hallgatott miközben a HÉV vezetője fény és hangjelzéssel is próbálta figyelmeztetni.

„Lehet, hogy sokan tudnak többfelé figyelni, de ez nem jellemző” – mondta az InfoRádiónak Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője. „Ha közlekedünk, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a környezetre” – tette hozzá. Telefonálás vagy zenehallgatás közben nem halljuk a környező zajokat, így előfordul, hogy a halkan közlekedő zárt pályás járműveket észre sem veszik.

A pénteken megkezdődő őszi szünet idején sokkal több gyerek lesz az utcán napközben is, nagyon fontos, hogy a szülők erre odafigyeljenek, és megbeszéljék a gyermekeikkel, hogyan lehet mobiltelefont használni és zenét hallgatni utazás közben – figyelmeztetett az osztályvezető. 

Járművezetőként is körültekintőnek kell lenni. „Nem véletlen, hogy tilos lett a telefonálás vezetés közben” – hangsúlyozta a szakértő. Sok balesetnek oka, hogy a sofőr épp a GPS-t állította be, vagy telefonált, ezzel elvonva a figyelmét a közlekedéstől. Bár az ilyen hibákat nem szeretik bevallani, de az eljárás során általában kiderül.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×