INFORÁDIÓ 
2018. június 22. péntek
Paulina

Veszélyben a gyerekek - most is figyelmeztetni kell őket

Infostart / InfoRádió

Veszélyes mobilozni vagy zenét hallgatni közlekedés közben. Legutóbb egy fiatal lányt feltehetőleg azért ütött el a HÉV, mert zenét hallgatott miközben a HÉV vezetője fény és hangjelzéssel is próbálta figyelmeztetni.

„Lehet, hogy sokan tudnak többfelé figyelni, de ez nem jellemző” – mondta az InfoRádiónak Németh Ágnes, az Országos Rendőr-főkapitányság bűnmegelőzési osztályának vezetője. „Ha közlekedünk, nagyon fontos, hogy odafigyeljünk a környezetre” – tette hozzá. Telefonálás vagy zenehallgatás közben nem halljuk a környező zajokat, így előfordul, hogy a halkan közlekedő zárt pályás járműveket észre sem veszik.

A pénteken megkezdődő őszi szünet idején sokkal több gyerek lesz az utcán napközben is, nagyon fontos, hogy a szülők erre odafigyeljenek, és megbeszéljék a gyermekeikkel, hogyan lehet mobiltelefont használni és zenét hallgatni utazás közben – figyelmeztetett az osztályvezető. 

Járművezetőként is körültekintőnek kell lenni. „Nem véletlen, hogy tilos lett a telefonálás vezetés közben” – hangsúlyozta a szakértő. Sok balesetnek oka, hogy a sofőr épp a GPS-t állította be, vagy telefonált, ezzel elvonva a figyelmét a közlekedéstől. Bár az ilyen hibákat nem szeretik bevallani, de az eljárás során általában kiderül.

Kapcsolódó hang

Erre érdemes felhívni a gyerekek figyelmét az őszi szünet előtt
 


Kezdőlap Belföld Veszélyben a gyerekek - most is figyelmeztetni kell őket

A címlapról ajánljuk

Visszatér Kulka János

Úgy tudni, a színpadtól visszavonultan élő színész először a mozivásznon mutathatja meg újra...