eur:
393.43
usd:
368.63
bux:
65910.96
2024. április 23. kedd Béla
Így készül a posta a karácsonyi őrületre

Így készül a posta a karácsonyi őrületre

Kínából és az Egyesült Államokból érkezik a legtöbb csomag karácsony előtt. Tavaly 18 millió csomagot kézbesített a Magyar Posta. Idén munkavállalói létszámnöveléssel készül a kiemelt időszakra a vállalat.

Minden évben jellemző, hogy a karácsony előtti hetekben megduplázódik a napi átlagos csomagforgalom – mondta az InfoRádiónak Panulin Ildikó, a Magyar Posta szóvivője. Idén a küldemények száma elérheti a 20 milliót, ehhez még hozzáadódik a több millió külföldön regisztrált. Mindezeken kívül az e-kereskedelemben gyakran adnak fel olyan csomagot, mely levélként érkezik, ezek száma akár 10 millió is lehet – tette hozzá a szóvivő.

Külföldről a legtöbb küldemény Kínából és az Amerikai Egyesült Államokból érkezik, Európában legtöbben Hollandiából rendelnek csomagot, ezt követi Szingapúr, Németország és Szlovákia.

A Magyar Posta a logisztikai kapacitásának bővítésével, munkavállalói létszámnöveléssel készül elsősorban a karácsonyi hajrára – tájékoztatott a szervezet szóvivője. Ezen kívül tizenkét nagyvárosban ideiglenes csomagátvevő helyeket létesítenek, illetve előrejelzéseket kérnek a hazai webáruházaktól a csomagok mennyiségére és méretére vonatkozóan.

A külföldi rendelésekkel kapcsolatban azt javasolják, hogy a vásárló nézze meg, milyen szállítási idővel vállalja az adott termék elküldését a webáruház, ez csúcsidőben az EU-n kívülről a 6-8 hetet is elérheti. A kézbesítést az is segíti, ha a munkahelyre kért csomagok esetében a cég nevét is megadjuk – tette hozzá. 

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.23. kedd, 18:00
Sz. Bíró Zoltán
történész, Oroszország-szakértő
Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Nehezen érhettek el hozzánk a távoli befektetők: ez most alapjaiban megváltozhat

Április közepétől vásárolhatók meg annak a tőzsdén kereskedett befektetési alapnak (Exchange Traded Fund, ETF) a befektetési jegyei, amely a kelet-közép-európai régió hét országának legnagyobb forgalmú és kapitalizációjú részvényei közül maximum huszonötöt tartalmazhat. Az alapot kibocsátó OTP Alapkezelő szándékai szerint a termékkel azok a befektetők is hozzáférhetnek régiónk vállalati topligájához, akiknek nincs piaci ismerete ebben a térségben. Az OTP CETOP ETF érdekessége, hogy három partner, az OTP Alapkezelő, az OTP Global Markets, illetve a Budapesti Értéktőzsde közös projektjeként jött létre.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×