eur:
394.84
usd:
371.99
bux:
66373.1
2024. április 16. kedd Csongor
Czibere: nem szegénypolitikára, hanem prevencióra van szükség

Czibere: "nem szegénypolitikára, hanem prevencióra van szükség"

Életre szóló esélyt kell biztosítani minden gyerek számára, a hátrányos helyzetű fiataloknak pedig minél korábban meg kell adni a fejlődésükhöz szükséges segítséget. Erről beszélt a szegénységgel szembeni küzdelemről szóló konferenciasorozaton az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

Az életre szóló esély olyan jelmondat, ami az idén húszéves gyermekvédelmi törvényhez kapcsolódik – mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára. Czibere Károly hozzátette, akkor eredményesek a gyermekjóléti és -védelmi intézkedések, ha a gyerekek minél korábban, akár már az életük kezdetén esélyt kapnak a teljes életre.

„Ez azt jelenti, hogy már a születéstől kezdve figyelni kell. Fejleszteni kell a hátránykompenzáció eszközrendszerét, ezért a kormányzat duplájára emeli a következő években a Biztos Kezdet Gyerekházak rendszerét, ezért kötelező hároméves kortól az óvoda, ezért fejlesztettük az iskolai étkeztetés rendszerét, és ezért kötelező az önkormányzatoknak a szünidőben is biztosítani egy tál meleg ételt.”

Czibere Károly kijelentette, nem szegénypolitikára és -ügyre, hanem prevencióra van szükség.

„Minden gyermek számára biztosítani kell a felemelkedés lehetőségét. A kormány a gyermekekre fókuszáló intézkedések meghozatalakor általános, mindenkire kiterjedő intézkedéseket hozott, valamint ilyen a családtámogatási rendszerek és a foglalkoztatás folyamatos bővítése is.”

Mindez ahhoz vezetett, hogy a szegénységnek kitettek száma folyamatosan csökken és a legutolsó KSH adatok is azt mutatják, a gyermekszegénységi ráta is jelentősen csökkent – tette hozzá az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.16. kedd, 18:00
Kaiser Ferenc
a Nemzeti Közszolgálati Egyetem docense
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×