eur:
392.9
usd:
366.35
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin

Az Orbán-tervről beszélt a Jobbik

A Jobbik szerint a párt ellen indított támadások az Orbán-terv részei, amelynek az a célja, hogy ellehetetlenítse a Jobbik kampányát. A Fidesz viszont úgy látja, hogy a Jobbik néhány plakátért cserébe eladta pártot Simicska Lajosnak.

A Fidesz arra használja a hatóságokat, hogy megőrizze a hatalmát - mondta az Országházban tartott sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik parlamenti frakcióvezetője.

"Az Állami Számvevőszék egy elvileg ötnapos törvényi határidővel bíró adatbekérést másnap reggel kilenc órára próbált a Jobbikkal teljesíttetni. Ennek eleget tenni természetesen fizikai képtelenség. Majd még a határidő lejárta előtt közleményt adott ki, maga is politikai nyilatkozatot tett a Fidesz mellett, és ügyészségi ügyet kreált egy egyszerű adatszolgáltatási kötelezettségből".

Hozzátette: a Jobbiknak semmilyen takargatnivalója sincs, hiszen a kampányköltéseikkel minden alkalommal elszámoltak. Szerinte "fontos látni azt, hogy Magyarországon a Fidesz már felszámolta a sajtószabadságot, most a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának korlátozásán dolgozik".

Volner János az Állami Számvevőszék vizsgálatát és a kormányhivatalok plakáteltávolításait is az úgynevezett Orbán-terv részének tartja.

"A Jobbik látja kibontakozni az Orbán-tervet. Ennek értelmében csak a kormány és ezen keresztül a Fidesz kampányolhat, másnak köztéri óriásplakátok kihelyezésére ne legyen lehetősége. Az összes hivatalt, hatóságot ennek érdekében, saját hatalmi céljai érdekében használja föl a Fidesz. Szintén az Orbán-terv része, hogy erővel támadnak az ellenzékre, és a fő kihívó erőt, a Jobbikot megpróbálják ellehetetleníteni. Most már azt is felvetették, hogy a Jobbik betiltásra fog kerülni".

A Fidesz szerint a Jobbik néhány plakátért cserébe eladta pártot Simicska Lajosnak, és ezzel illegális pártfinanszírozási botrányba került. A törvényeket mindenkinek be kell tartania - olvasható a kormánypárt közleményében.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×