INFORÁDIÓ
2022. augusztus 16. kedd
Ábrahám

jobbik

fidesz

állami számvevőszék

óriásplakát

orbán-terv

Az Orbán-tervről beszélt a Jobbik

InfoRádió

A Jobbik szerint a párt ellen indított támadások az Orbán-terv részei, amelynek az a célja, hogy ellehetetlenítse a Jobbik kampányát. A Fidesz viszont úgy látja, hogy a Jobbik néhány plakátért cserébe eladta pártot Simicska Lajosnak.

A Fidesz arra használja a hatóságokat, hogy megőrizze a hatalmát - mondta az Országházban tartott sajtótájékoztatóján Volner János, a Jobbik parlamenti frakcióvezetője.

"Az Állami Számvevőszék egy elvileg ötnapos törvényi határidővel bíró adatbekérést másnap reggel kilenc órára próbált a Jobbikkal teljesíttetni. Ennek eleget tenni természetesen fizikai képtelenség. Majd még a határidő lejárta előtt közleményt adott ki, maga is politikai nyilatkozatot tett a Fidesz mellett, és ügyészségi ügyet kreált egy egyszerű adatszolgáltatási kötelezettségből".

Hozzátette: a Jobbiknak semmilyen takargatnivalója sincs, hiszen a kampányköltéseikkel minden alkalommal elszámoltak. Szerinte "fontos látni azt, hogy Magyarországon a Fidesz már felszámolta a sajtószabadságot, most a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságának korlátozásán dolgozik".

Volner János az Állami Számvevőszék vizsgálatát és a kormányhivatalok plakáteltávolításait is az úgynevezett Orbán-terv részének tartja.

"A Jobbik látja kibontakozni az Orbán-tervet. Ennek értelmében csak a kormány és ezen keresztül a Fidesz kampányolhat, másnak köztéri óriásplakátok kihelyezésére ne legyen lehetősége. Az összes hivatalt, hatóságot ennek érdekében, saját hatalmi céljai érdekében használja föl a Fidesz. Szintén az Orbán-terv része, hogy erővel támadnak az ellenzékre, és a fő kihívó erőt, a Jobbikot megpróbálják ellehetetleníteni. Most már azt is felvetették, hogy a Jobbik betiltásra fog kerülni".

A Fidesz szerint a Jobbik néhány plakátért cserébe eladta pártot Simicska Lajosnak, és ezzel illegális pártfinanszírozási botrányba került. A törvényeket mindenkinek be kell tartania - olvasható a kormánypárt közleményében.

Kapcsolódó hang

A Jobbik az Orbán-tervről, a Fidesz a Jobbikról
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018