eur:
392.88
usd:
366.01
bux:
66129.26
2024. április 25. csütörtök Márk
Ezt minden ötven feletti, elfoglalt férfinak tudnia kell

Ezt minden ötven feletti, elfoglalt férfinak tudnia kell

Évente átlagosan 4500-4600 új beteget diagnosztizálnak prosztatarákkal.

A prosztatarák Magyarországon a férfiak második leggyakoribb daganatos megbetegedése – közölte a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikájának igazgatója, hozzátéve, évente átlagosan 4500-4600 új beteget diagnosztizálnak. Nyirády Péter kiemelte, hogy évente 1400-1500 beteg életét is veszti, hozzátette, a betegség idejében történő felfedezése életmentő.

„A szűrés ötven év felett javasolt,

akiknek azonban a közvetlen családjában volt prosztatarák, már negyvenöt éves korban el kell kezdeni urológushoz járni.”

Movember néven szűrővizsgálatokat szervez a Semmelweis Egyetem Urológiai Klinikája, amelynek során a vérvizsgálatot egy fizikális is kiegészíti – mondta Nyirády Péter professzor.

„November két szűrővizsgálat is lesz, egyrészt a prosztata rektális megtapintása és a prosztatarák markerének, a PSA vizsgálata történik, amely alkalmas a prosztatarák időben való felfedezésére.”

A szombati, ingyenes szűrésen az első száz regisztrálót tudják megvizsgálni.

„Kedvezni akartunk a sokat dolgozó férfiaknak, hogy lehetőségük legyen időben felfedezni a prosztatájukban lévő esetleges betegséget.”

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×