INFORÁDIÓ 
2020. október 27. kedd
Szabina

vöröskereszt

ruhagyűjtés

konténer

Ez a sorsa a konténerbe dobott ruhaadománynak

Ez a sorsa a konténerbe dobott ruhaadománynak

InfoRádió

Magyarországon 1400-1500 használtruha gyűjtő konténert működtet a Textrade Kft. A ruhákat válogatják, továbbadják vagy újrahasznosítják, egy részüket pedig a Vöröskeresztnek adományozzák.

Az InfoRádió több hallgatója is jelezte, hogy több helyen is zsúfolásig telt és már a környezetét szennyező használtruha-gyűjtő konténert látott Budapesten. A konténereket hetente ürítik, így a működtető cég arra kéri a felhasználókat, hogyha megtelt konténert látnak, hívják őket, és azt soron kívül kiürítik.

Hartai Mihály, a Textrade Kft. kommunikációs igazgatója az InfoRádiónak azt mondta, hogy a ruhaállomány jelentős része Nyugat-Európából érkezik, Magyarországon 3-4 ezer tonna használt ruha gyűlik össze évente gyűjtő konténerekből.  A cég semmilyen állami támogatást nem kap, a saját tevékenységének a nyereségét próbálja maximalizálni.

A vállalkozás alapítása óta hangsúlyt fektetnek a karitatív tevékenységre. Ennek során elsősorban a Vöröskereszttel működnek együtt. A társadalmi szervezet jelentős mennyiségű adományt kap a konténerekből. Megmondják, hogy milyen típusú ruhákra lenne szüksége a különböző alapszervezeteknek, a cég összeválogatja és a helyszínre szállítja a legjobb minőségű használt ruhákat – tájékoztatott a kommunikációs igazgató.

„Nem mi üzemeltetjük a rendszert, csupán igényelhetünk ruhát az összegyűjtött készletből” – magyarázta el Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese az InfoRádiónak. Ez főleg a téli időszakban jelent nagy segítséget.

A főigazgató-helyettes azonban azt javasolja, ha valaki ruhát szeretne adományozni, inkább vigye be a Vöröskereszt helyi irodájába, hiszen a konténerek tartalmának csak egy része kerül hozzájuk.

Kapcsolódó hang

Hartai Mihály, a Textrade Kft. kommunikációs igazgatója a konténerekről
 
Nagy Gábor, a Magyar Vöröskereszt főigazgató-helyettese a konténerekről
 
Konténeres ruhagyűjtés
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018