INFORÁDIÓ
2023. május 28. vasárnap
Csanád, Emil

termékdíj

párt

választások

benzin

dízel

duna

Visszatérhet a benzines korszak - lapszemle

Infostart

A 2014-esnél is több párt van már bejegyezve Magyarországon. Kiterjeszthetik a termékdíjat az ingyenes nejlonzacskókra.

Már most több párt van bejegyezve Magyarországon, mint a 2014-es választásokkor és számuk hétről-hétre nő – közli a Magyar Nemzet. Az Országos Bírósági Hivatal keddi adatai szerint 222 bejegyzett párt van, és 177 áll bejegyzés alatt, míg 2014-ben csupán 147 párt próbált volna bejutni a parlamentbe. A lap emlékeztet arra, hogy korábban rengeteg feljelentés született a kamupártok ügyében, és bár 187 nyomozást elrendeltek és történtek vádemelések is, letartóztatás egy nem.

A Magyar Időkben arról olvashatnak, hogy a reklámtáskák mellett a boltokban ma még ingyenesen kapható nejlonzacskókra is kiterjesztheti a kormány a kilónként csaknem kétezer forintos termékdíjat. A műanyag-hulladék visszaszorítását célzó javaslatról még az őszi ülésszakban tárgyalhat az Országgyűlés.

Bár szeptember 30-án megszűnik az Európai Unió cukorrendtartása és a termelési kvótákat is eltörlik, szakértők szerint ez egyelőre nem hoz drasztikus változásokat a szektorban – közli a Világgazdaság. Magyarországon csak egy gyár, a Magyar Cukor Zrt. kaposvári üzeme működik, és piaci alapon szinte kizárt, hogy újabb épüljön - noha a rendszerváltáskor még 12 üzemelt.

A portfolio-n arról olvashatnak, hogy hatalmas lehetőséget rejt a Duna Budapest fejlesztése szempontjából, csak az a kérdés, hogy mit kezd mindezzel a város. A portál az európai példák bemutatása mellett a folyó partját érintő ingatlanfejlesztési elképzeléseket is kínál olvasóinak.

Megdöbbentő fordulatként számol be a napi.hu arról, hogy 2017 első felében Nyugat-Európában több benzines új autót adtak el, mint dízelt. A portál emlékezteti olvasóit, hogy utoljára erre 2009-ben volt példa. A dízelek visszaszorulásában vélhetően szerepe van a Volkswagen botrányának, illetve annak, hogy egyre több országban merül fel a dízelek közlekedésének korlátozása. Bővebben a témáról 9 órától, Üzleti Reggeli című műsorunkban hallhatnak.

A Magyar Időkben arról olvashatnak hogy csaknem 74 ezer gazdálkodó kaphat szakmai segítséget az európai uniós forrásból finanszírozott szaktanácsadói programban. A támogatásokra már ősszel pályázhatnak az érintettek. A támogatott szaktanácsadást a termelők egyénileg és csoportosan is igénybe vehetik. Az egyéni tájékoztatásért a termelőknek csupán a teljes összeg tíz százalékát, évente mintegy 25 ezer forintot kell fizetniük, míg a csoportos szaktanácsadás ingyenes.

Kapcsolódó hang

Lapszemle
 
Gazdasági lapszemle
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018