eur:
394
usd:
369.14
bux:
65785.59
2024. április 18. csütörtök Andrea, Ilma
Nagyot fordul az időjárás, hihetetlen, mi közelít

Nagyot fordul az időjárás, hihetetlen, mi közelít

Az Amerikában pusztító hurrikánok térségünk időjárását is befolyásolják, már tudják, mikor ér ide és mi lesz a hatás.

A hurrikán még Írországig sem fog hurrikánként eljutni, ugyanis mérsékelt égövi ciklonná alakul az Atlanti-óceán északi részein. A ciklonok maradék nedvessége ér majd el a Brit-szigetek fölé, majd az ott lévő ciklonnal egyesülve kerülhet Közép-Európa és Magyarország fölé. Tehát nem maga a hurrikán ér el idáig, hiszen az Nagy-Britanniáig sem jut el - magyarázta az InfoRádióban Mesterházi András, az Országos Meteorológiai Szolgálat munkatársa.

A Brit-szigetek fölött a jövő hét elején örvénylő ciklon alapesetben el sem jutna Közép-Európáig, így viszont, hogy belekerül a ciklonokká szelídült hurrikán nedvessége, a hidegfront eljut fölénk.

"Kedden érkezik egy markánsabb hidegfront, de nagy mennyiségű, 10 millimétert meghaladó esőre nem kell számítani, a várakozások szerint 5 milliméter alatt marad a keddi csapadék mennyisége" - hangsúlyozta Mesterházi András, hozzátéve, hogy csak kedden lesz esős idő. 

"Hétfőn még nem kell esőre számítani, az ország döntő részén délutánig-estig derült idő várható, csak kevés fátyolfelhő lesz az égen. Szerdán pedig a hidegfrontot követően szeles, felhőátvonulásos, jellemzően csapadékmentes időre kell készülni, csak egy-egy futó záporra kell majd készülni. A csütörtök-péntekről pedig még nem tudunk nyilatkozni, mert időben messze van" - mondta a meteorológus. 

Kedden-szerdán hatalmas, viharos széllökésekre nem kell számítani, legfeljebb megerősödhet kedden a déli, délnyugati, majd szerdán az északnyugatira forduló szél. A legerősebb széllökések az 55 km/h sebességet érhetik el, viharos széllökésekre jelenleg nem számítanak.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk
Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Magosz: újabb aszály fenyeget, azonnali megoldás kell

Tartósan vízhiányos időszak kihirdetését kezdeményezte a Belügyminisztériumnál a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara, valamint a Magyar Gazdakörök és Gazdaszövetkezetek Szövetsége. Aszály ugyan még nincs, viszont az Alföldön március közepe óta kritikus a csapadékhiány – mondta az InfoRádióban Cseh Tibor András, a Magosz főtitkára.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.18. csütörtök, 18:00
Dobrev Klára
árnyék-miniszterelnök, a DK-MSZP-Párbeszéd EP listavezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×