eur:
392.77
usd:
366.59
bux:
66769.81
2024. április 26. péntek Ervin
Már majdnem kész Magyarország új, különleges úszó látnivalója - fotók

Már majdnem kész Magyarország új, különleges úszó látnivalója - fotók

Rövidesen elkészül a bajai hajómalom a Sugovicán.

A hajómalom faborításához a bajai erdőgazdaságból kapott vörös fűzfát használták fel. A felépítmény fenyőből készült míg az alsó részek borításához a zalai dombokról származó magas gyantatartalmú víztaszító vörös fenyőt használtak.

A magyarországi hajómalmosok örökségét bemutató "múzeum" az egyetlen olyan működő hajómalom lesz a Dunán, amelyet a folyó sodrása hajt.

Október 7-én Hajómalom Ünnepet tartanak Baján a Türr-kilátónál,
a Halászati Mini Skanzenben.

A 17 méter hosszú, 4 méter széles és a dunai előírások szerint vasból készült, több mint 10 tonnás házhajót még tavaly októberben szállították a bajai kikötőbe. A két fém hajótestet, a házhajót és a 4 tonnás völgyhajót júniusban daruval emelték a vízre, azóta a Dunán épül a hajómalom.

A malomházat a gyergyószentmiklósi Márton László vezetésével építették meg. A mesterember csapatával az elmúlt 25 évben több mint száz malmot készített Erdélyben és Magyarországon, köztük hengermalmot és patakmalmot is.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Reagál az OTP Csányi Sándor szavaira

Gazdasági, a piaci folyamatokat esetlegesen befolyásoló adatok tekintetében ma érkezik itthon a MNB tavalyi utolsó negyedéves lakásárindexe, de az S&P Global Ratings hitelminősítői felülvizsgálata is kiemelkedő fontosságú esemény lesz: magyar szempontból azért is kulcsfontosságú az S&P osztályzata, mert a három nagy hitelminősítő közül jelenleg náluk a legrosszabb a besorolásunk, a BBB mínusz osztályzat egyetlen fokozattal van a befektetésre ajánlott kategória határa felett. Vállalati fronton ma is az amerikai gyorsjelentések lesznek a fókuszban, a héten a technológia szektor nagyágyúi közül többen jelentenek. A magyar piacon az OTP-re figyelhetnek elsősorban a befektetők, ma tartja közgyűlését a nagybank, ahol beszédet mond Csányi Sándor, a bankcsoport elnök-vezérigazgatója. A részvénypiaci folyamatokkal kiemelten foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×