eur:
389.6
usd:
363.76
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab

Tejtermelők a 22-es csapdájában - lapszemle

A Magyar Időkben az olvasható, hogy az Aranykéz utcai robbantásért elítélt Jozef Rohác hajlandó vallomást tenni a merénylet felbujtójaként felelősségre vont Portik Tamás perújításában. A Magyar Nemzet a kilakoltatásokról ír.

A Magyar Időkben az olvasható, hogy az Aranykéz utcai robbantásért elítélt Jozef Rohác hajlandó vallomást tenni a merénylet felbujtójaként felelősségre vont Portik Tamás perújításában. A lap szerint ismét előtérbe kerülhet az ügy titkosszolgálati szála. A szlovák férfi 2000-ben egy szlovák lapnak tagadta, hogy a Meciar-féle titkosszolgálat alkalmazásában állt.

A Magyar Nemzet a kilakoltatásokról ír annak apropóján, hogy egy devizahiteles családot egyhetes gyerekekkel raktak ki a budafoki otthonából, mert nem tudták fizetni a törlesztőrészleteket. 2017 első félévében 708 családot lakoltattak ki, az év második felében pedig várhatóan további ezret-ezerszázat fognak.

A napi.hu szerint a magyar tejtermelők a 22-es csapdájában szenvednek: a hazai termékek felvásárlási ára alacsony, ezért a gazdálkodóknak nincs pénzük a megfelelő takarmányozásra, ami lenyomja a minőséget és az árakat. Karácsonyra eltűnhet a vaj a boltokból - jósolja a portál.

A Portfolio azt írja, hogy a Magyar Nemzeti Bank tovább lazított a monetáris politikáján. Az alapkamat 0,9 százalékon maradt, a piaci hitelek szempontjából mérvadó referenciahozamok azonban várhatóan tovább csökkennek, a Budapesti Bankközi Kamatláb pedig - 21 éves történetében először - negatív tartományba kerülhet.

A Világgazdaság szerint az országban futó 10 ezer taxi negyedét le kell cserélni, mert a jogszabály szerint ilyen szolgáltatás csak tízévesnél fiatalabb autóval végezhető. A csere folyamatosan zajlik, és a frissítés inkább a vidéki piacot érinti, mert Budapesten alacsonyabb a taxik átlagos kora. A fővárosban viszont az autók egy részét környezetkímélőbb motorral felszereltre kell váltani, mert a budapesti rendelet szigorúbb a jogszabálynál - olvasható a lapban.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×