INFORÁDIÓ 
2020. október 29. csütörtök
Nárcisz

olvasás

felmérés

online kérdőív

Mikor, mennyit, hogy és mit olvas?

Mikor, mennyit, hogy és mit olvas?

Infostart / InfoRádió

A kulturális csoport szóvivője elmondta, az összes oktatási intézményt, könyvtárat megkeresik, hogy minden ifjúsági réteget elérjenek, hiszen ők olvasnak a legtöbbet, hozzátéve, hogy de a felnőttek válaszaira is kíváncsiak.

„Huszonkét évvel ezelőtt volt utoljára ilyen nagyszabású olvasói felmérés.

Mikor, mennyit, hogy és mit olvas?

Azt szeretnénk felmérni, hogy inkább papíralapú vagy elektronikus könyvet olvasnak-e az emberek, hányan töltenek le illegálisan könyveket. Milyen könyvek a népszerűek: a hazai vagy külföldi szerzőké, egy ember átlagosan hány könyvet olvas évente, tagja-e könyvtárnak. Ezekkel feltérképezhetőek az országban az olvasási szokások.”

Az online kérdőívet a Kildara honlapján és Facebook-oldalán lehet kitölteni, szeptember 30-ig – mondta Ordódy Eszter, hozzátéve, hogy a kitöltés hivatalosan tíz percet vesz igénybe, de a szóvivő szerint három-négy perc is elég.

Mikor, mennyit, hogy és mit olvas?

„Remélhetőleg futótűzként fog terjedni a közösségi oldalakon. Látszódni fog, hogy az ország melyik részében megy jobban az olvasás az embereknek, azaz hol nagyobb a kedv és hol igényel több promóciót a téma. Rengeteg író-olvasó találkozót szervezünk, a középiskolákban rendhagyó irodalomórákat tervezünk tartani.”

Rengeteg fiatal ír, akiknek, bár több könyves blogger ad teret, nincs lehetősége publikálásra, a tervezett Kildara magazinban nagy publicitást kaphatnak – mondta el Ordódy Eszter. A kulturális csoport szóvivője jelezte, az olvasási teszt eredményeit már várhatóan október végén meg lehet nézni a Kildara honlapján, ahol a további programjaikról is lehet tájékozódni.

Kapcsolódó hang

Mikor, mennyit, hogy és mit olvas?
 
A címlapról ajánljuk

×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

A médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Magyar Mecenatúra Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018