eur:
390.25
usd:
364.32
bux:
0
2024. május 2. csütörtök Zsigmond

Újabb tejtermék ára emelkedik - lapszemle

A Magyar Idők azt írja, hogy elkülönített sztrájkalapot hozott létre a Munkástanácsok és Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. A Magyar Nemzet szerint kritikus a hazai alapellátás helyzete.

A Magyar Idők azt írja, hogy elkülönített sztrájkalapot hozott létre a Munkástanácsok és Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezete. A több millió forintos keretből a Tesconál kilátásba helyezett sztrájk idején kieső napi jövedelmek egy részét fizetnék ki a dolgozóknak.

A Magyar Nemzet szerint kritikus a hazai alapellátás helyzete, erőteljesen emelkedik ugyanis a tartósan, vagyis legalább fél éve betöltetlen háziorvosi körzetek száma. Évek óta nem volt olyan sok üres praxis, mint most. Jelenleg 317-ben nincs állandó házi orvos, ezek közül pedig 65 gyermekorvosi körzet.

A Világgazdaságban arról ír, hogy az öt intézményt egyesítő Szabolcs-Szatmár Bereg Megyei Kórházban 316 napot kell várni egy szürkehályog-műtétre, és jelenleg több mint 400-an állnak sorban ezért beavatkozásért, pedig van elég orvos, de a betegek nem akarnak elutazni egy másik városba, mert ragaszkodnak a helyi ellátáshoz.

A Portfolio azt írja, hogy az orosz jegybank történetének egyik legnagyobb bankmentését kezdte el, amikor az elmúlt hetek betétesi rohama után és a bank tulajdonosainak kérése miatt bejelentette: legalább 75 százalékos részesedést vásárol a bajba jutott Otkritie bankban.

A napi.hu oldalán arról lehet olvasni, hogy az elmúlt hónapokban nőni kezdett a vaj és a tejszín ára. Várhatóan a tejfölért is többet kell majd fizetni. A tej ára viszont csak lassan emelkedik, és ismét megjelentek a boltokban a szuperolcsó szlovák uht tejek. Erről a témáról többet megtudhatnak reggel kilenc órától az InfoRádió Üzleti reggeli című műsorából.

KAPCSOLÓDÓ HANG
Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×